Održan sastanak

Kinezi žele finansirati autoput Banja Luka - Prijedor i druge projekte

Predstavnici Eksim banke izrazili su opredjeljenje za financiranje projekta izgradnje autoputa, kao i drugih infrastrukturnih projekata u ovom entitetu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 29. 07. 2024. u 15:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar prometa i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i predstavnici kineske Eksim banke i kompanije "SDHS-CSI BH" razgovarali su danas u Banjoj Luci o izgradnji dionice autoputa Banja Luka - Prijedor i konstatirali da se kontinuirano realiziraju neophodne aktivnosti.

Na sastanku je razgovarano o usuglašavanju neophodnih aktivnosti i procedura, definiranju dodatnih uvjeta i narednim koracima u vezi s izgradnjom ovog autoputa, u skladu s potpisanim ugovorom o koncesiji, priopćeno je iz Ministarstva prometa i veza RS-a, a prenosi Srna.

Predstavnici Eksim banke izrazili su opredjeljenje za financiranje projekta izgradnje autoputa, kao i drugih infrastrukturnih projekata u ovom entitetu.

Čubrilović i predstavnici ove banke i kompanije "SDHS-CSI BH" potvrdili su dosadašnju uspješnu suradnju i konstatirali da se kontinuirano realiziraju neophodne aktivnosti i procedure s ciljem realizacije projekta u predviđenom roku.

Podsjetimo, kineska Eksim banka je trebala financirati, odnosno kreditirati izgradnju Bloka 7 u Tuzli, projekta od preko 700 milijuna eura, ali od projekta vjerojatno neće biti ništa jer je Elektroprivreda BiH povukla interes da Kinezi grade spomenuti termoblok.

Kopirati
Drag cursor here to close