Sa sjednice

Kordić o Mevlani: Inicijativa nije dobro došla i neće se razmatrati

Drežnjak je rekao kako Grad nije osigurao provedbu odluke gradskog vijeća o prostornom planu Centar 1.
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 05. 2024. u 09:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Mostara, Mirza Drežnjak, podnio je na početku 43. sjednice mostarskog Vijeća, da se nadležnom povjerenstvu proslijedi predmet zahtjeva Madžlisa Islamske zajednice u Mostaru za gradnju centra Mevlana u središnjoj zoni.

Drežnjak je rekao kako Grad nije osigurao provedbu odluke gradskog vijeća o prostornom planu Centar 1.

''Odjel za urbanizam i građenje je dužan proslijediti komisiji za izdavanje stručne ocjene. Imaju obavezu da postupaju u skladu sa zakonom i izdaju dozvolu'', rekao je Drežnjak.

Reagirao je gradonačelnik Mario Kordić i rekao kako ne želi unijeti nemir ali da je u inicijativi izneseno ''masu neistina, laži i podmetanja''.

''Inicijativa nije dobro došla i neće se razmatrati'', rekao je Kordić.

Podsjećamo, Grad Mostar i ranije je pozvao na prestanak ''manipulativnog djelovanja Islamske zajednice, kao i svih drugih političkih aktera u BiH koji, kako kažu, za cilj imaju pritisak na institucije Grada, a za direktnu posljedicu podizanje tenzija i dovođenje u zabludu svih žitelja Mostara''.

''Manipulativno i neutemeljeno djelovanje koje se lažno kvalificira legitimnim zahtjevima prema Gradu Mostaru od strane Islamske zajednice i njezinog rukovodstva izaziva stanje zabrinutosti kod žitelja Mostara i generira strah'', priopćeno je ranije iz Grada Mostara.

Donošenjem različitih odluka kroz Gradsko vijeće i djelovanjem Gradske uprave stvaraju se preduvjeti s ciljem privlačenja investicija, a dio njih se trenutno i realizira. Ovome uspjehu svjedoče brojni objekti u izgradnji na cijelom prostoru Mostara.

"Najavljeni projekt gradnje Interkulturalnog centra 'Mevlana' na lokalitetu koji se bez bilo kakvoga temelja naziva 'Lakišića harem' od strane Muftijstva mostarskog i Medžlisa Islamske zajednice Mostar, analiziran je u nadležnim tijelima Grada Mostara i zaključeno je kako projekt nema osnovne pretpostavke za ulazak u proces izdavanja dozvola. Najavljeni projekt ne zadovoljava dva osnovna preduvjeta: Vlasništvo nad predmetnim zemljištem i Regulacijskim planom na predmetnoj lokaciji planiran je gradski trg'', istaknuto je ranije.

Kopirati
Drag cursor here to close