Vlada HNŽ

Podignute ruke: Kredit od 15 milijuna KM za hotel Ero

Radi se o kreditu kod Razvojne banke u iznosu od 15 milijuna KM s rokom otplate od 12 godina po kamati 2,9 %.
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 05. 2024. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije je s 23 glasa za te sa šest suzdržanih usvojila odluku o kreditom zaduženju u 2024. godini za prilagodbe nekadašnjeg hotela Ero za smještaj Vlade i njezinih tijela.

Radi se o kreditu kod Razvojne banke u iznosu od 15 milijuna KM s rokom otplate od 12 godina po kamati 2,9 %.

Predsjednica Vlade HNŽ-a, Marija Buhač, rekla je vijećnicima kako Vlada trenutno ima jako velike tekuće troškove na stavkama plaćanja zakupnina za prostore ministarstva i vlade.

''Samo za Đački dom plaćamo 432 tisuće KM maraka godišnje, jako velike troškove elkektrične energije i jako velike troškove za grijanje'', rekla je i dodala kako su spomenuti troškovi ''dovoljan iznos za pokriće otplate kredita''.

''Ero će donijeti olakšanje u smislu standardizacije, bolje organizacije i ukupnog rada Vlade, da će biti efikasnije i lakše za upravljanje'', rekla je premijerka HNŽ-a.

Troškovnik je, kako je pojasnila, urađen za potpune radove od rušenja postojećih zidova, novih instalacija, novog susatava grijanja, ugradnje solara na krovu pa do opremanja tih prostora.

Navela je kako se radi o ukupnom troškovniku koji je star godinu i pol dana i da javne nabavke uvijek mogu donijeti i niže cijene. Ministar financija HNŽ-a, Adil Šuta, rekao je će se otplata tekućeg kredita za kupovinu nekadašnjeg hotela završiti i ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close