Odlična vijest

Ministar Delić: Tri milijuna KM za unapređenje centara za socijalni rad

Gospodarstvo / Ulaganja | 01. 06. 2024. u 11:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar rada i socijalne politike, Adnan Delić, najavio je značajnu podršku centrima za socijalni rad u Federaciji BiH. Ministarstvo je osiguralo tri milijuna KM za jačanje kapaciteta ovih centara, a proces raspodjele sredstava već je započeo.

Od tih sredstava, dva milijuna KM namijenjeno je poboljšanju infrastrukturnih i prostornih uvjeta u centrima za socijalni rad i ustanovama socijalne zaštite.

Ministarstvo je razvilo program prema kojem će sredstva biti raspodijeljena za nabavku materijalno-tehničkih sredstava (250.000 KM), investicijska ulaganja u postojeće objekte (750.000 KM) i gradnju novih objekata (1.000.000 KM).

"Centri za socijalni rad u Federaciji BiH nalaze se u teškom stanju i potrebna im je podrška za poboljšanje infrastrukture i nabavku osnovnih sredstava za rad," naglasio je ministar Delić. "Ovaj program je rezultat razgovora s predstavnicima centara koji su iznijeli probleme i izazove s kojima se susreću."

Osim toga, dodatnih 700.000 KM već je namijenjeno za jačanje ljudskih kapaciteta u centrima, dok će uskoro biti dostupno i 300.000 KM za podršku u provođenju federalnih zakonskih propisa.

Ministarstvo poziva sve centre da apliciraju za dodjelu sredstava, a detalji o potrebnoj dokumentaciji i postupku prijave dostupni su na web stranici Ministarstva.

Ovaj program predstavlja prvi korak ka unaprijeđenju rada centara za socijalni rad, s ciljem poboljšanja uvjeta rada i pružanja kvalitetnijih usluga korisnicima.

Kopirati
Drag cursor here to close