VIDEO

Mostar: Objavljeno kako bi dugoočekivana sportska dvorana trebala izgledati

"Očekujemo potpisivanje svih sredstava do kraja godine i ubrzavamo dinamiku radova kako bismo ovu dvoranu konačno oživjeli za naš grad!", naveo je Kordić.
Gospodarstvo / Ulaganja | 01. 10. 2024. u 17:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako je naveo, uz ovaj kredit odobrena su i preostala grant sredstva. Ona, prema gradonačelnikovim riječima, jamče da će dvoranu završiti u predviđenom roku.

"Očekujemo potpisivanje svih sredstava do kraja godine i ubrzavamo dinamiku radova kako bismo ovu dvoranu konačno oživjeli za naš grad!", naveo je Kordić.

Podsjetimo, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine krajem 2023. godine izdvojila je 6.500.000 KM za izgradnju sportske dvorane u Mostaru kao i drugih sportskih objekata.

Početkom 2024. godine započela je faza izgradnje tribina, a radi se o 4.200 sjedećih mjesta plus 880 pokretnih tribina koje će se nalaziti u prostoru u gledalištu.

"Ovo što radimo u ovoj fazi vrijedno je 3,5 milijuna KM, a izvor financiranja za ova sredstva unutar dvije godine su bila od Federalnog ministarstva kulture i sporta. Mi ćemo se sa stupovima popeti do krova, kao i s tribinama do te razine. Grad je planirao kroz tri godine dati određena proračunska sredstva, ali kad se uključi program banke. U narednim koracima će se ovom programu priključiti razne vrste donacija preko IPA fondova i kredit Razvojne banke Vijeća Europe (CEB), a u perspektivi je da to uđe u program u narednim godinama u završetku čitavog objekta", kazao je u veljači 2024. godine direktor Direkcije za izgradnju kulturno sportskog centra Mostar Edin Prašo.

Podsjetimo, plan gradskih vlasti bio je da dvorana bude završena do kraja 2024. godine.

Kamen temeljac za sportsku dvoranu postavljen je na Valentinovo 1985. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close