P

Mostar Parking: Grade se parkirališta u Centru 2, šminka se Zagrebačka, a za Luku je nađeno rješenje

Radovi bi, kako doznajemo, na lokaciji u Centru 2 trebali, nakon što je potpisan Okvirni sporazum s JP Komunalno d.o.o., krenuti uskoro.
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 07. 2024. u 14:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar Parking kreće s radovima na uređenju novih javnih parkirališta na lokacijama u naselju Centar 2, Zagrebačkoj ulici i naselju Luka.

Radovi bi, kako doznajemo, na lokaciji u Centru 2 trebali, nakon što je potpisan Okvirni sporazum  sporazuma s JP Komunalno d.o.o., krenuti uskoro.Izvor: Mo-Parking - Mostar Parking najavio: Grade se parkirališta u Centru 2, Šminka se Zagrebačka, a za Luku je nađeno rješenje

  / Izvor: Mo-Parking

Radi se o lokaciji kraj novoizgrađene školske dvorane OŠ Ilije Jakovljevića, a planirana je izgradnja 97 parking mjesta sa rasvjetom i drvoredima. Ukupna procijenjena vrijednost radova je oko 260.000,00 KM, a budući da su projektna dokumentacija i potrebne suglasnosti ishodovane, početak radova se očekuje za nekoliko dana.

Na lokaciji u kvartu na križanju Zagrebačke ulice i Ulice kralja Zvonimira je planirano uređenje parterne površine, te izgradnja 50-tak novouređenih parking mjesta. Uz to, kako nam je rečeno, u ovom mostarskom poduzeću, očekuje se i izgradnja nove zelene površine s rasvjetom i pješačkim stazama.

  / Izvor: Mo-Parking

Za ovaj projekt trenutno se ishoduju suglasnosti gradskog Odjela za urbanizam, a procijenjena vrijednost radova je oko 80.000,00 KM.

U naselju Luka je, u suradnji sa Zavodom za prostorno planiranje grada Mostara, u tijeku izrada projektne dokumentacije.

Planirano 80-tak parking mjesta u tom dijelu grada što je vrlo važno s obzirom  na blizinu starog grada, potrebu parkiranja lokalnog stanovništva ali i potrebu za parkiranjem u turističkim zonama.

  / Ideja za parking u naselju Luka

Pored toga, Mostar Parking planira i dalje pripremati rješenja za nove lokacije te renovacije postojećih. Kako je rečeno iz ovog poduzeća, u ovoj godini planirano je preko 700.000,00 KM ulaganja.

Kopirati
Drag cursor here to close