Vijeće

Mostar traži ponude za zbrinjavanje otpada

Na mostarskoj se deponiji godišnje se odloži  25.000 – 30.000 tona komunalnog otpada koji nastaje na području Grada Mostara i 10.000- 15.000 tona komunalnog otpada iz susjednih općina.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 05. 2021. u 10:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar objavio je javni poziv za prezentaciju ponuda za zbrinjavanje komunalnog otpada u Gradu Mostaru.

Naime, Gradsko vijeće Grada Mostara održat će sjednicu na temu  „Regionalna deponija Uborak- Buđevci“ od  5. do 9. lipnja na kojoj će se razmatrati problemi zbrinjavanja komunalnog otpada  na području Grada Mostara.

Kako je priopćeno, na mostarskoj se deponiji godišnje se odloži  25.000 – 30.000 tona komunalnog otpada koji nastaje na području Grada Mostara i 10.000- 15.000 tona komunalnog otpada iz susjednih općina.

Pročitajte još

''Pored problema u svakodnevnom funkcioniranju deponije prisutan je i problem ograničenog kapaciteta, odnosno vijeka trajanja deponije koji je uz planirano proširenje predviđen  do 2024. godine, odnosno do 2026. godine, tj. do zatvaranja ili iznalaženja nove lokacije, ovisno o usvojenoj varijanti Plana prilagođavanja. Zbog toga je potrebno planirati način zbrinjavanja komunalnog otpada za područje Grada Mostara za razdoblje nakon zatvaranja Deponije Uborak-Buđevci'', navodi se u priopćenju mostarskog Gradskog vijeća.

U okviru sjednice, dodaje se, predviđena je prezentacija novih metoda i postupaka zbrinjavanja komunalnog otpada koje je moguće primijeniti na području Grada Mostara s ciljem poboljšanja trenutne situacije i izbora optimalnog modela u budućem razdoblju.

''Pozivaju se zainteresirana poduzeća da prezentiraju ponude za koncept i tehnologiju zbrinjavanja komunalnog otpada na području Grada Mostara u skladu s planskim dokumentima iz oblast upravljanja otpadom. Prezentacija treba sadržavati osnovne podatke o tehnologiji zbrinjavanja otpada, mogućim utjecajima na okoliš, troškove investicije, operativne troškove u toku eksploatacije izražene u KM/EU /t zbrinutog otpada, mogućim modelima financiranja, potrebnoj infrastrukturi i lokaciji za zbrinjavanje. U sklopu prezentacije  omogućiti postavljanje pitanja  vezanih za prezentirani koncept i tehnologiju zbrinjavanja komunalnog otpada. Zainteresirana poduzeća za prezentaciju ponude mogu  poslati na e-mail: grad.mostar@mostar.ba ili 35@vijece.mostar.ba do 4.6.2021. godine'', navodi Gradsko vijeće i dodaje kako će se obavijest o konačnom terminu održavanja sjednice i prezentacije ponuda dostaviti naknadno.

Video: Obitelj Grabo - Ispred praga

Podsjećamo, još krajem 2019. godine objavili smo kako se ALBA ponudila mostarskoj čistoći ali da joj nikad nije odgovoreno.

Kopirati
Drag cursor here to close