Kiper s grajfom

Nabavljen novi kamion za ''Komunalno''

Ispred Gradske vijećnice Grada Mostara danas je upriličena primopredaja novog kamiona kipera s grajfom.
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 09. 2024. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ispred Gradske vijećnice Grada Mostara danas je upriličena primopredaja novog kamiona kipera s grajfom za koji je Grad Mostar dobio sredstva od Vlade FBiH.

Vrijednost kamiona dobavljača tvrtke Gradatin d.o.o. Posušje je 400 tisuća KM, a isti će koristiti Javno poduzeće Komunalno d.o.o. Mostar. Ovaj projekt jedan je nizu koji je Grad Mostar realizirao u prethodnom razdoblju u cilju poboljšanja komunalne infrastrukture.

U provedbi je projekt uvođenja tkz. 'zelenih otoka', odnosno zasebnih lokacija sa posebnim kontejnerima za odvojeno prikupljanje ambalažnog i elektroničkog otpada.

Podsjetimo, Grad Mostar počeo je s realizacijom projekta 'Toward Zero Waste' (TO O WASTE) u suradnji sa općinom Tuzi kao vodećim partnerom, te općinom Konavle.

Projekt u vrijednosti od 2.251.839,00 eura podržan od Interreg IPA Programa i njegov je cilj prelazak na cirkularnu i resursno efikasnu ekonomiju. Grad Mostar sa ukupnim proračunom od 794.934,00 eura od čega je 119.240,10 eura doprinos, a iznos od 675.693,90 eura EU grant osigurat će: Plan za upravljanje otpadom, Dva vozila za odvoz otpada, Mobilno reciklažno dvorište, Dva mobilna reciklomata za plastične boce i limenke, Kontejneri za kabasti otpad 10 kom, 1800 domaćinstava dobit će tri plastične kante od 120 litara za odvajanje otpada, ozelenjivanje i video nadzor 10 očišćenih divljih deponija.

Kopirati
Drag cursor here to close