Centar od 2.400 metara kvadratnih

Načelnik potvrdio: Stvoreni su uvjeti za izgradnju Lidla

Načelnik općine Istočna Ilidža Marinko Božović, rekao je novinarima da je riječ o tržnom centru od 2.400 metara kvadratnih.
Gospodarstvo / Ulaganja | 31. 05. 2024. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici Skupštine općine Istočna Ilidža usvojili su u četvrtak Odluku o provođenju regulacijskog plana koji se odnosi na spoj ulica Vojvode Radomira Putnika i Srpskih vladara radi izgradnje poslovnog objekta kompanije Lidl.

Jednoglasna odluka 

Načelnik općine Istočna Ilidža Marinko Božović, rekao je novinarima da je riječ o tržnom centru od 2.400 metara kvadratnih.

"Sada već možemo slobodno da kažemo da će u općini Istočna Ilidža, nakon provođenja ove odluke biti stvoreni uvjeti za izdavanje odobrenja za izgradnju poslovnog objekta tržnog centra Lidl", rekao je Božović novinarima nakon sjednice.

On je dodao da je ovo prvi objekat kompanije Lidl u Istočnom Sarajevu, prenio je RTVIS.

Božović je naveo da su odbornici na današnjoj posebnoj sjednici jednoglasno glasali za ovu odluku, što je za svaku pohvalu.

"Riječ je o poslovnom objektu, koji će na različite načine doprinijeti razvoju općine Istočna Ilidža, zapošljavanju i stvaranju pozitivnog ambijenta. Kada je riječ o gospodarskim subjektima, ova općina radi vrlo ekspeditivno i rješava probleme u korist investitora", rekao je Božović.

Prvi centar u izgradnji

Podsjetimo, postavljanjem kamena temeljca sredinom svibnja Lidl Bosna i Hercegovina svečano je započeo izgradnju svog prvog logističko-distributivnog centra.

Centar se nalazi u Lepenici, općina Kiseljak i predstavlja najveću investiciju kompanije Lidl u Bosni i Hercegovini do sada.

S ukupnom vrijednošću od preko 100 milijuna eura, ovo značajno ulaganje će dugoročno doprinijeti lokalnoj zajednici stvaranjem preko 200 radnih mjesta.

Projekt obuhvaća zemljište površine 250.000 m2, dok će kapacitet skladišta iznositi 60.000 m2.

Kopirati
Drag cursor here to close