Čestitke!

Nakon dva desetljeća čekanja dobili novu i modernu Autobusnu stanicu - što je s Mostarom?

Radovi na izgradnji nove stanice započeli su u ljeto 2019. godine i nedavno su uspješno završeni.
Gospodarstvo / Ulaganja | 16. 07. 2024. u 11:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon skoro dva desetljeća čekanja, Bihać je konačno dobio novu i modernu Autobusnu stanicu. Ova značajna investicija realizirana je zahvaljujući privatnom kapitalu firme Unatransport d.o.o. iz Bihaća, koja je u vlasništvu obitelji Jonuzi. Nova Autobusna stanica prostire se na ukupnoj površini od 7.000 kvadratnih metara.

Radovi na izgradnji nove stanice započeli su u ljeto 2019. godine i nedavno su uspješno završeni. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi više od tri miliona konvertibilnih maraka privatnog kapitala, čime je Bihać dobio infrastrukturni objekt koji će značajno unaprijediti kvalitetu usluga u gradskom prijevozu i olakšati putovanja građanima i posjetiocima.

''Otvaranje nove Autobusne stanice predstavlja veliki korak naprijed za naš grad. Stanica je opremljena najmodernijom infrastrukturom koja će omogućiti efikasniji i udobniji prijevoz za sve putnike. Ponosni smo što smo uspjeli realizirati ovaj projekt i vjerujemo da će nova stanica doprinijeti daljnjem razvoju Bihaća'', izjavio je šef finansija u Unatransport d.o.o. Aris Jonuzi.

Svi potrebni sadržaji

Nova Autobusna stanica nudi sve potrebne sadržaje za ugodan boravak putnika, uključujući moderne čekaonice, kioske, ugostiteljske objekte i pristupne rampe za osobe s invaliditetom.

''Sagradili smo Autobusnu stanicu koja ima prostor od 3.000 kvadrata. Sastoji se od prizemlja, prvog i drugog sprata. U prizemlju se nalazi 200 kvadrata autobusne stanice gdje je šalter za prodaju karata, informacije i čekaona. Na prvom spratu u sklopu autobusne stanice nalazi se i hotel sa 16 soba i dva apartmana. Sve funkcionira u sklopu Una transporta – poslovna jedinica Hotel'', ističe Airs Jonuzi.

Očekuje se da će nova Autobusna stanica dodatno privući turiste i investitore u grad na Uni.

Što je s Mostarom?

Podsjećamo, Autobusna stanica Mostar već dugo godina se ne modernizira i ne predstavlja najljepšu sliku grada, a o njezinoj obnovi još uvijek se ne priča.

Inače, autobusna stanica je u vlasništvu Autoprevoza d.o.o, no ima javnu funkciju, ali kako smo iz razgovora uspjeli saznati, u gradskim službama i na Gradskom vijeću se još uvijek nije 'potegla' priča o ulaganju u 'prvu sliku grada' koju turisti vide kada autobusima dođu u Mostar.

''Mi smatramo da je Grad Mostar, da kažemo važne autobusne terminale, zapustio s financiranjem, a financira zračne i aerodromske terminale s velikim iznosima; dok smo mi puno važniji segment. Puno više turista dolazi u Grad i cijelu regiju Hercegovine preko autobusnih stanica, dok je puno manji broj je preko zračnih odnosno aerodromskih terminala'', rekao je ranije za Bljesak.info Ahmedin Šabanagić direktor Autoprevoz-bus d.d. Mostar.

Koliko smo uspjeli dobiti informacije iz nadležnih službi Grada Mostara, pitanje obnove i partnerstva nije se zadnjih godina spominjalo, a ova tema se još uvijek nije našla ni pred vijećnicima Gradskog vijeća. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close