Mostar

Potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava za financiranje projekata od posebnog interesa za Hrvate

Ugovor o dodjeli sredstava za financiranje programa i projekata od posebnog interesa za hrvatski narod u BiH za 2024.godinu bit će potpisani u četvrtak 5. rujna u Mostaru.
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 08. 2024. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugovor o dodjeli sredstava za financiranje programa i projekata od posebnog interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2024.godinu bit će potpisani u četvrtak 5. rujna u Mostaru.

U cilju pružanja potpore povratku i održivom ostanku Hrvata u Bosni i Hercegovini, unaprjeđenju kvalitete života i stvaranju uvjeta za održivi rast i razvoj, Vlada Republike Hrvatske je, na sjednici održanoj 25. srpnja ove godine, donijela Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje obrazovnih, znanstvenih, kulturnih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2024. godinu u iznosu od 6.500.000 eura.

Sredstva će biti dodijeljena za 23 projekta iz područja obrazovanja i znanosti, 38 projekta iz područja kulture, 12 projekata iz područja zdravstva, 94 projekta iz područja poljoprivrede te 32 projekta iz ostalih područja, pripopćeno je iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH

Potpisivanje ugovora za navedene projekte, kao i svečani program, održat će se u četvrtak 5. rujna u Biskupijskom centru u Mostaru od 9 do 11 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close