Duće

Poznata cijena i kupac: Prodano bh. odmaralište u Hrvatskoj

Omiški poduzetnik već je vlasnik tamošnjeg hotela ''Plaža'' i očigledno bio jedini zainteresirani da otkupi zemljište i ruševne objekte Odmarališta Duće.
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 08. 2024. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odmaralište Duće kod Omiša bit će prodano privatnoj kompaniji iz Hrvatske, po ponuđenoj cijeni od nešto više od pet milijuna eura. Komisija koju je formirala Gradska uprava Grada Zenica završila je svoj posao i danas će vijećnicima ponuditi svoj Izvještaj, kao i Prijedlog zaključenja Predugovora, prenosi Zenicablog.

Prema informacijama dostupnim javnosti, kompanija Andro Internacional d.o.o. za ugostiteljstvo osnovana je 17. prosinca 1995. registrirana u oblasti ''Hoteli i sličan smještaj'', a kao ''malo poduzeće'' registrirana je na Trgovačkom sudu u Splitu sa sjedištem na adresi Put Mostine bb u Omišu.

Prema podacima Fininfo Hrvatska Andro Internacional, ipak je registrirana 1998. na adresi Trg kralja Tomislava 6, Omiš. Upravo ti podaci su i u pristigloj ponudi.

Otvaranje ponuda 

Andro Tomasović je naveden kao predsjednik Uprave, a on se navodi i u dokumentima Gradske uprave, dok je njegov sin i zastupnik kompanije prisustvovao otvaranju ponuda u Zenici, u petak popodne.

Prema podacima CompanyWall, kompanija Andro Internacional sa oko 140 radnika iz godina u godinu ima rast prihoda, od 5, 2 milijuna u 2021., do 7,36 milijuna eura u 2023.

Dobit se mjeri uglavnom oko 1,4 milijuna eura na godišnjoj razini, te posjeduje oko 21,7 milijuna eura imovine, te dugoročne i kratkoročne obaveze (ukupno) od 9,2 milijuna eura.

Omiški poduzetnik već je vlasnik tamošnjeg hotela ''Plaža'' i očigledno bio jedini zainteresirani da otkupi zemljište i ruševne objekte Odmarališta Duće.

Ispunjava sve uvjete

Javno otvaranje ponuda bilo je u petak u 14 sati, nakon isteka roka za dobijanje ponuda. Domagoj Tomasović, sin omiškog poduzetnika i zastupnik kompanije, prisustvovao je otvaranju ponude.

Ponuda glasi 5.245.005 eura i ispunjava sve uvjete tražene u međunarodnom javnom pozivu.

Komisija predlaže Gradskom vijeću da prihvati ponudu i da suglasnost za zaključenje predugovora o kupoprodaji nekretnina. Nakon što se riješe i ostale formalne prepreke u Hrvatskoj, ova suglasnost GV-a, bit će i preduvjet za potpisivanje Ugovora, prenosi Biznisinfo.

Kopirati
Drag cursor here to close