Faza III

Pred vijećnicima Odluka - Što će se rušiti i graditi u Centralnoj zoni Mostara

Pred vijećnicima je i odluka detaljno propisuje izmjene i dopune Regulacionog plana "Centralna zona rekonstrukcija" - Faza III u Mostaru.
Gospodarstvo / Ulaganja | 27. 05. 2024. u 13:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred vijećnicima Gradskog vijeća na 43. sjednicisjednici će se naći i Odluka odnosno Nacrt Izmjena i dopuna Regulacijskog plana ''Centralna zona rekonstrukcija'' - Faza III Gradsko područje Stari Grad - Mostar.

Područje obuhvata Regulacijskog plana zauzima površinu od cca 11,17 ha i ograničeno je ulicama Maršala Tita, Braće Brkića, X Hercegovačke brigade i rijekom Neretvom.

Granica obuhvata je utvrđena Odlukom o pristupanju izradi Izmjena i dopuna Regulaciskog plana.

Ukoliko se odluka usvoji, njom se utvrđuju objekti predviđeni za demoliciju prikazani u grafičkom prilogu koji je sastavni dio ove Odluke.

Postojeće stambene, stambeno-poslovne, poslovne i pomoćne objekte koji se ne mogu legalizirati (iz razloga što se nalaze u zaštitnim pojasevima ili na budućim trasama infrastrukturnih sistema) potrebno je ukloniti, čime će se omogućiti realizacija plana. Postojeće objekte u ruševnom stanju će odmah ukloniti i ne dozvoliti njihovo dalje urušavanje i korištenje.

Prostor je podijeljen na četiri bloka kojima se utvrđuje namjena površina i izgradnja novih objekata.

U bloklu A je planiran jedan poslovno komercijalni objekt (nadogradnja), devet individualnih stambeno poslovnih objekata katnosti od P+1 do Po+P+2+Pk. Ukupna bruto razvijena površina planiranih objekata u ovom bloku je 1.889,32 m2

U B bloku planirana je izgradnja dva kolektivna stambeno poslovna objekta sa podzemnim garažama, dvanaest individualnih stambeno poslovnih objekata, pet individualnih stambenih objekata, jedan poslovno komercijalni sa podzemnom garažom, i dva javna objekta. Katnost objekata u ovom bloku se kreće od –G , P+1, do maksimalno –G+P+3+M.
Ukupna brutto razvijena površina planiranih objekata u ovom bloku iznosi P= 8.298,11 m².

Šest individualnih stambeno poslovnih objekata planirano je u bloku C. Katnost objekata u ovom bloku se kreće od P do maksimalno P+2. Ukupna bruto razvijena površina planiranih objekata u ovom bloku iznosi 1.003,97 m2.

U bloku D planirana je izgradnja jedanaest individualnih stambeno poslovnih objekata, dva kolektivna stambeno poslovna objekta od kojih je jedan sa podzemnom garažom, i jedan  individualni stambeni objekat. Katnost objekata u ovom bloku se kreće od –G, P, pa do maksimalno –G+P+2+Pk.

Ukupna brutto razvijena površina planiranih objekata u ovom bloku iznosi P = 1.971,21 m².

Ukupna brutto razvijena površina svih planiranih objekata u cijelom obuhvatu Plana je P = 13.171,61 m².

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close