IPA III

Prekogranična suradnja BiH i Srbije: Za zapošljavanje mladih 14 milijuna eura

U dosadašnjem periodu kroz IPA I i IPA II perspektivu rezultirala sa 75 projekta koji su uključili preko 250 partnera iz BiH i Srbije.
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 11. 2023. u 16:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Financijski sporazum za korištenje novog IPA III Programa prekogranične suradnje Srbija – BiH za period 2021 – 2027. godina potpisale su u petak u Sarajevu direktorica Direkcije za europske integracija Elvira Habota i ministrica za europske integracije Srbije Tanja Miščević, a povodom održavanja Finalne konferencije IPA II Programa prekogranične suradnje Srbija – BiH 2014- 2020. Sporazum je potpisan u prisustvu zamjenika šefa Delegacije EU u BiH Adebayo Babajide.

Potpisivanjem ovog sporazuma novih 14 milijuna eura Europske unije postalo je dostupno za projekte u okviru prekogranične suradnje između BiH i Srbije. Fokus podrške će biti na mladima i njihovom zapošljavanju, unapređenju turističkih kapaciteta i zajedničke turističke ponude.

Ovim se nastavlja uspješna saradnja i izgradnja partnerstava između korisnika Programa u dvije države, a koja je, kako je istaknuto na konferenciji, u dosadašnjem periodu kroz IPA I i IPA II perspektivu rezultirala sa 75 projekta koji su uključili preko 250 partnera iz BiH i Srbije.

Europska unija je kroz prethodne dvije IPA perspektive za ovaj program izdvojila 26,5 milijuna eura, a kroz njega su podržani zajednički projekti u oblastima zaštite okoliša, prevencije prirodnih katastrofa, jačanja turizma, zaštite kulturnog naslijeđa itd.

Kopirati
Drag cursor here to close