Koncesije

Široki Brijeg: U Knešpolju niče niz solarnih elektrana

U srijedu 5. lipnja 2024. godine, pod predsjedavanjem predsjednika Vlade Predraga Čovića, u Širokom Brijegu je održana 39. sjednica Vlade.
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 06. 2024. u 13:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Županije Zapadnohercegovačke, nakon što je na današnjoj sjednici prihvatila Periodično izvješće o izvršenju Proračuna Županije donijela je niz odluka o dodjelama koncesija za fotonaponske elektrane.

Kako je priopćeno odobrena je koncesija gospodarskom društvu Emerus d. o. o. Široki Brijeg za izgradnju i korištenje fotonaponske elektrane na lokaciji Knešpolje.

Uz to, donesena je i odluka o dodjeli koncesije gospodarskom društvu Brotis d. o. o. Čitluk za izgradnju i korištenje fotonaponske elektrane „BROTIS 7“ na istoj lokaciji .

Također, Vlada je donijela odluku o dodjeli koncesije gospodarskom društvu Soldo metali d. o. o. Široki Brijeg za izgradnju i korištenje fotonaponske elektrane 'Soldo Metali broj 1' na lokaciji Knešpolje kao i odluku o dodjeli koncesije gospodarskom društvu KS Tueren d. o. o. Široki Brijeg za izgradnju i korištenje fotonaponske elektrane „KS Tueren broj 1“ na lokaciji Knešpolje.

Koncesija je dodijeljena gospodarskom društvu Soldo Group d. o. o. Široki Brijeg za izgradnju i korištenje fotonaponske elektrane 'Soldo Group broj 1' na lokaciji Knešpolje.

Donesena je i odluka o sporazumnom raskidu Ugovora o koncesiji za eksploataciju boksita na ležištu L - 39 i L – 70 Baturinka eksploatacijsko polje 'Studena Vrila – Zagorje' Posušje, zaključenom između Vlade Županije Zapadnohercegovačke i gospodarskog društva Rudnici boksita d. o. o. Posušje zbog potpune i trajne obustave rudarskih radova u jami Baturinka na navedenoj lokaciji.

Pored toga, imenovano je Povjerenstvo za Program javnih investicija u Županiji Zapadnohercegovačkoj na razdoblje od četiri godine imenovani su: Ivan Mlinarević (Ministarstvo financija), Gordan Mandurić (Ministarstvo gospodarstva), Nela Zlopaša (Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša), Jelena Šimić (Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi), Mario Mikulić (Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa), Vedran Markotić (član Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova FBiH) i Ivo Pavković (stručnjak iz oblasti investicija).

Kopirati
Drag cursor here to close