Aerodrom

Trebinje kao strateški cilj

Ministrica kaže kako će izgradnjom aerodroma u Trebinju ova regija biti povezana sa svim značajnim centrima u okruženju….
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 02. 2022. u 09:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Izgradnja Aerodroma u Trebinju imat će pozitivan učinak na cjelokupni gospodarski, kulturni, ekonomski i turistički razvoj Republike Srpske'', rekla je Srni ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić.

Navela je kako će izgradnjom aerodroma u Trebinju ova regija biti povezana sa svim značajnim centrima u okruženju, bit će skraćeno vrijeme putovanja i omogućeno efikasnije i ekonomičnije poslovanje gospodarskih subjekata Trebinja i Hercegovine.

"Aerodrom Trebinje je planom određen kao opći, strateški interes Srpske i njegova izgradnja predstavlja jedan od postavljenih, operativnih ciljeva zračnog prijevoza", navela je Golić, koja očekuje da će Narodna skupština usvojiti Prijedlog odluke o usvajanju Zoning plan područja posebne namjene "Aerodrom Trebinje".

Prema njezinim riječima, nakon usvajanja bit će ostvareni svi preduvjeti za početak realizacije ovako složenog projekta izgradnje aerodroma, odnosno počet će provođenje potrebnih procedura u vezi s građenjem i rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa što treba završiti izdavanjem građevinske dozvole i početkom radova.

Golić je navela da je Zoning planom obuhvaćeno područje na području Trebinja površine oko 1.234 hektara udaljenog oko 14 kilometara od centra naselja, koje zahvaća šire područje naselja Hum, Taleža i Cerovac.

Golić je napomenula da su prilikom izrade Plana pribavljena mišljenja svih relevantnih organa i institucija.

"Na osnovu stava nosioca izrade prema prijedlozima, primjedbama i mišljenjima pristiglim tijekom javnog uvida i na osnovu pribavljenih mišljenja relevantnih organa i pravnih lica Ministarstvo je utvrdilo Prijedlog plana i pripremilo odluku o usvajanju plana", navela je Golić.

Kopirati
Drag cursor here to close