Infrastrukturni projekti

U Ljubinje se ulaže milijun KM

Za rekonstrukciju glavne Svetosavske ulice vrijednost radova je 366.000 KM i uskoro će početi realizacija tog projekta.
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 05. 2024. u 13:19 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvor fotografije: rejting.info / Ljubinje

U općini Ljubinje u tijeku je realizacija infrastrukturnih projekata vrijednosti oko milijun KM koji se financiraju iz proračuna općine, rekao je Srni načelnik ove lokalne zajednice Stevo Drapić.

Drapić je naveo da je u tjeku rekonstrukcija zgrade Općine, vrijednost investicije je oko 400.000 KM, a plan je da radovi traju 120 dana.

On je objasnio da je milijun KM za nadoknadu štete od potresa dobiveno od Predsjedništva BiH, više od 620.000 KM je isplaćeno za nadoknadu štete za fizička lica, a 350.000 KM je ostalo za rekonstrukciju zgrade Općine, dok će ostatak biti uplaćen iz proračuna općine.

Prema njegovim riječima, potpisan je ugovor s izvođačem radova za rekonstrukciju glavne, Svetosavske ulice u općini Ljubinje, dok će za asfaltiranje četiri putna pravca biti izdvojeno 117.000 KM.

Za rekonstrukciju glavne Svetosavske ulice vrijednost radova je 366.000 KM i uskoro će početi realizacija tog projekta.

"Raspisali smo tender za javnu nabavu za vozilo za komunalno poduzeće, vrijednost je do 350.000 KM", rekao je Drapić i naveo da će se ovo financirati iz kreditnog zaduženja.

Drapić je dodao da se realizira i uređivanje trga u općini, kao i asfaltiranje još jedne ulice, gdje je ranije riješen problem oborinske kanalizacije.

"Imamo potpisan ugovor i za putni pravac prema selu Ivici, gdje je preostalo 500 metara neasfaltiranog puta. I mještani i općina su učestvovali sa po 20.000 KM", naveo je Drapić.

Kopirati
Drag cursor here to close