Za najmlađe

U Prozoru svečano otvoren novi dječji vrtić

Na svečanosti otvaranja prisustvovali su brojni uzvanici, uključujući roditelje, djecu, odgojitelje i predstavnike lokalne zajednice.
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 05. 2024. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Prozoru je svečano otvoren novi dječji vrtić, čime je zajednica dobila modernu ustanovu za najmlađe.

Načelnik općine Prozor-Rama, Jozo Ivančević, presjekao je vrpcu i time simbolično obilježio početak rada vrtića koji će pružiti kvalitetnu njegu i obrazovanje za djecu predškolske dobi.

Na svečanosti otvaranja prisustvovali su brojni uzvanici, uključujući roditelje, djecu, odgojitelje i predstavnike lokalne zajednice, javlja Rama-Prozor.info.

"Danas je dan pun radosti i ponosa jer smo okupljeni ovdje kako bismo svečano otvorili novu zgradu našeg vrtića koja će postati drugi dom našim najmlađima, mjesto igre, učenja i prijateljstva. Vrtić je opremljen najsuvremenijom opremom i materijalima koji će poticati kreativnost, radoznalost, socijalne vještine i maštu naše djece. Naši odgajatelji su iskusni i puni ljubavi prema svome pozivu. Zajedno ćemo stvarati okruženje u kojem će svako dijete osjećati se sigurno, voljeno i motivirano za učenje", kazala je direktorica vrtića gospođa Julijana Juričević.

Načelnik Ivančević izrazio je zadovoljstvo što je ovaj važan projekt uspješno završen.

"Poseban pozdrav upućujem vama draga djeco i roditelji jer je ovo sve radi vas! Dječji vrtić Ciciban počeo je s radom 1999. godine. Osnivač je Općinsko vijeće Prozor-Rama. Stara zgrada vrtića bila je neuvjetna te smo pokrenuli aktivnosti kako bi izgradili novu zgradu vrtića. Također se povećao i interes roditelja koji žele svoju djecu slati u vrtić. Stoga smo u suradnji s Dječjim vrtićem Ciciban izvršili potrebne pripreme te raspisali natječaj za izgradnju nove zgrade 2020. godine. Najvažnije je bilo osigurati sredstva jer za ovaj projekt nismo imali razumijevanja s viših razina i fondova te smo sva sredstva morali osigurati samo vlastitim proračunom. Gradilo se u fazama sukladno osiguranim novcima i evo danas smo ovdje u vrtiću koji je završen u travnju 2024. godine. Sve je ovo u interesu naše djece, naše budućnosti!", kazao je načelnik Ivančević.

Novi vrtić, opremljen po najnovijim europskim standardima, može primiti do 150 korisnika. Vrijednost projekta iznosi više od 4 milijuna konvertibilnih maraka, a sredstva su osigurana iz općinskog proračuna.

Projekt izgradnje realizirala je tvrtka “A3” uz podršku lokalnih podizvođača, prema planu tvrtke “Albatros”, dok je nadzor svakodnevno obavljala tvrtka “Plan” d.o.o. iz Prozor-Rame.

Svečanost otvorenja uveličala su djeca iz vrtića svojim pjesmama.

Dječji vrtić Ciciban osnovan je 1999. godine. Kroz vrtić je u ovih 25 godina prošlo točno 948 djece a 119 djece trenutno boravi u novom vrtiću.

Kopirati
Drag cursor here to close