Inicirani pregovori

Uskoro letovi iz Sarajeva za Madrid

Riječ je o charter letu koji je dovezao turiste iz Španjolske, koji će imati priliku upoznati se s bogatom turističkom ponudom glavnog grada Bosne i Hercegovine.
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 05. 2024. u 09:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo jučer je sletio avion španjolske nacionalne aviokompanije Iberia s kojim su u našu zemlju stigli turisti iz Kraljevine Španjolske. Riječ je o charter letu koji je dovezao turiste iz Španjolske, koji će imati priliku upoznati se s bogatom turističkom ponudom glavnog grada Bosne i Hercegovine. 

Po samom slijetanju u Sarajevo, španjolskim turistima podijeljeni su prigodni pokloni u znak dobrodošlice od Turističke zajednice BiH i Međunarodnog aerodroma Sarajevo, u suradnji s domaćim brendom Lasta.

Bitno je naglasiti da su ove aktivnosti realizirane u koordinaciji s Veleposlanstvom BiH u Kraljevini Španjolske, koja pruža značajnu podršku kako ovom projektu koji realizira vodeći tour operator u Španjolskoj, agencija Sama Travel, tako i pregovorima koje je Aerodrom Sarajevo inicirao prema aviokompaniji Iberia, a vezano za uspostavu redovne linije na relaciji Madrid-Sarajevo u narednom periodu, priopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Dolazak španjolskih turista u Bosnu i Hercegovinu predstavlja značajan korak ka jačanju turističke ponude i međunarodne suradnje. Saradnja Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Turističke zajednice BiH sa španjolskim partnerima od velikog je značaja za promociju BiH kao atraktivne turističke destinacije.

Osim toga, Aerodrom Sarajevo je u koordinaciji s Veleposlanstvom BiH u Kraljevini Španjolskoj inicirao pregovore s aviokompanijom Iberia u cilju uspostave redovne linije na relaciji Madrid-Sarajevo, a intenzivno se vode pregovori vezano za uspostavu rute Barcelona-Sarajevo, imajući u vidu veliki potencijal i potražnju, kako građana Bosne i Hercegovine, tako i stranih gostiju i putnika.

Predstavnici Međunarodnog aerodroma Sarajevo održali su sastanak s predstavnicom Sama Travela, Susanom Da Graca, menadžericom za međunarodne aranžmane i poslovanje.

''Mi smo španjolski turistički operater, porodična turistička agencija od 2007. godine, koja ima više od 15 godina iskustva u organizaciji putovanja. To znači da je ovo prvi let i da očekujemo i više naredne godine. Ove godine smo odabrali različite gradove u Europi prema Sarajevu i iz Sarajeva. Sada imamo dva leta spremna, a imamo grupe koje dolaze iz drugih gradova u Europi'', izjavila je Susan Da Graca.

Dodala je da je za sljedeću godinu, želja povećati ove operacije, možda na tjednoj bazi.

''Ovaj sastanak predstavlja početni korak prema našem krajnjem cilju, a to je uspostava cjelogodišnje direktne linije između Madrida i Sarajeva, uzimajući u obzir ukupan potencijal i značaj ove rute, koja se zajedno s Barcelonom nalazi i na listi strateških ruta prema Odluci Uprave Društva J.P. Međunarodni aerodrom Sarajevo'', izjavila je Vedrana Vikić Musić, direktorica Sektora za aerodromske usluge na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close