Tri tendera

Za opremanje Izolacijskog bloka SKB-a Mostar uloženo 700 tisuća maraka

Odluke o izboru ponuđača tih nabava donio je ravnatelj SKB-a Ante Kvesić, a sve su provedene putem pregovaračkog postupka bez objave obavijesti o nabavi zbog iznimne hitnosti.
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 03. 2020. u 21:24 Ma. M.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveučilišna klinička bolnica (SKB) Mostar kroz četiri javne nabave kupila opremu za Izolacijski blok Klinike za infektivne bolest, za što je utrošila više od 700 tisuća maraka.

Nabavi opreme bolnica je pristupila, kako navode u nabavama, temeljem naredbi Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije, u cilju daljnjeg praćenja situacije i poduzimanja mjera radi sprječavanja i ranog otkrivanja eventualnog slučaja bolesti izazvane novim koronavirusom.

Prva nabava, koja je bila 13. ožujka, bila je nabava mobilnog digitalnog RTG uređaja, multifunkcionalnog portabilnog ultrazvučnog sustava i respiratora. Uređaji su nabavljeni od mostarske tvrtke Medical d.o.o. za 462.150 KM.

Izolacijski blok dobiva i bolesničke krevete sa pasivnim antidekubitalnim madracima i držačima za infuziju, monitor za vitalne parametre, centralni monitor, perfuzor, infuzomat, sukcijske pumpe, pulsni oximetar pokretni, EKG aparat, defibrilator i strečer.

Sva ta oprema kupuje se od tvrtke Inel d.o.o. Mostar za 231.718,50 maraka, odlučeno je 17. ožujka. Istog dana, od tvrtke Cimos d.o.o. Mostar, kupljena su i kolica za terapiju te pokretni paravani od inoxa, vrijednosti 9.711 KM, stoji u odlukama objavljenim na stranicama bolnice. Nabavljeni su tada i dezinfektori od sarajevske tvrtke Proma d.o.o. za 14.625 maraka.

Odluke o izboru ponuđača tih nabava donio je ravnatelj SKB-a Ante Kvesić, a sve su provedene putem pregovaračkog postupka bez objave obavijesti o nabavi zbog iznimne hitnosti.

Inače, županijska Vlada je na svojoj 119. sjednici, održanoj krajem veljače, osigurala 200.000 maraka za sufinanciranje adaptiranja i opremanja izolacijskih soba u SKB-u Mostar za prijam i liječenje oboljelih od koronavirusa. Na istoj sjednici je za redovito financiranje bolnice dano nešto više od 4 milijuna KM, a SKB će zbog koronavirusa dobiti i financijsku injekciju od federalne Vlade.

Kopirati
Drag cursor here to close