Gardiner showrunner, Mylod redatelj

HBO seriju o Harryju Potteru predvodit će bivši tvorci Igre prijestolja i Sukcesije

Warner Bros. Discovery angažirao Francescu Gardiner i Marka Myloda za novu Harry Potter TV seriju, premijera planirana za 2026.
Kultura / Film TV | 26. 06. 2024. u 19:44 M.Š. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Warner Bros. Discovery angažirao je producente serije Succession Francescu Gardiner i Marka Myloda kao redatelja i scenarista za svoju nadolazeću TV seriju o Harryju Potteru, od kojih je potonji također radio na Igri prijestolja.

Kako navodi portal IGN, Gardiner će služiti kao showrunner serije i izvršni producent, dok će Mylod biti izvršni producent i redatelj više epizoda. Dvojac je prethodno radio zajedno na HBO-ovoj originalnoj seriji Succession, a oboje su bili producenti.

Gardinerovi prethodni radni angmažmani također uključuju izvršnog producenta u filmu Killing Eve i His Dark Materials. Također ima autorske zasluge za His Dark Materials, The Rook i Prime Video seriju The Man in the High Castle.

Video: His Dark Materials: Season 1 | Official Trailer | HBO
Video: KILLING EVE Official Trailer
Video: The Man in the High Castle Season 1 - Official Trailer | Prime Video

Što se Myloda tiče, on je bio redatelj šest epizoda HBO-ove originalne serije Igra prijestolja i kao izvršni producent TV emisija Minority Report, The Affair i Shameless.

Warner Bros. Discovery objavio je 2021. da radi na TV seriji temeljenoj na Harryju Potteru. Predstava bi trebala biti vjernija adaptacija knjiga autora J.K. Rowling, s datumom premijere negdje 2026. godine.

Još nema riječi o izboru glumaca, ali u najmanju ruku, Daniel Radcliffe, glumac originalnog Harryja Pottera, rekao je 2023. da je malo vjerojatno da će glumiti epizodnu ulogu u seriji.

Najava da će Gardiner i Mylod biti angažirani da predvode seriju dolazi manje od dan nakon što je Warner Bros. Discovery najavio Harry Potter TV show, uz It prequel serijal Welcome to Derry i novonajavljenu DC-jevu seriju Laterns bit će preimenovane kao HBO Original serija.

Kopirati
Drag cursor here to close