Prva noć Sarajevo Film Festivala

Otvoreno Bingo Ljetno kino Tuzla

Na Trgu Slobode sinoć je svečano otvoreno Bingo Ljetno kino Tuzla, čime je započeo Sarajevo Film Festival u ovom gradu. Kino je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta, a prisutni su s oduševljenjem dočekali početak najveće filmske smotre u regiji.
Kultura / Film TV | 17. 08. 2024. u 22:20 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bingo Group, kao ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala po drugi put donosi ovaj posebni kulturni događaj u Tuzlu. Tokom osam ljetnih noći, Trg Slobode će biti centralno mjesto okupljanja ljubitelja filma, sa 400 mjesta u otvorenom kinu, gdje će publika moći uživati u projekcijama iz dijela programa Sarajevo Film Festivala.

"Kao vodeća poslovna grupacija u Bosni i Hercegovini i ekskluzivni pokrovitelj Sarajevo Film Festivala ponosni smo što imamo priliku biti dio ove prestižne manifestacije koja okuplja filmske entuzijaste iz svih krajeva svijeta. Otvaranjem Bingo Ljetnog kina Tuzla, u suradnji sa Sarajevo Film Festivalom i Turističkom zajednicom grada Tuzla, želimo tuzlanskoj publici pružiti jedinstveni festivalski doživljaj pod vedrim nebom“, izjavila je Tatjana Paunoski u ime Bingo Group.

Svojim djelovanjem Bingo Group pokazuje posvećenost razvoju društva, a partnerstvo sa Sarajevo Film Festivalom izgradilo je naše mjesto susreta i filmske magije u Tuzli.

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Denis Bećirović naglasio je kako održavanje Sarajevo Film Festivala u Tuzli doprinosi obogaćivanju turističke ponude i stvara osnovu za još veći razvoj sedme umjetnosti u ovom kantonu.

„Želimo iskreno zahvaliti Bingo grupaciji, najvećem domaćem investitoru i stalnom partneru u mnogim značajnim aktivnostima za naš kanton na ovom partnerstvu sa Sarajevo Film Festivalom. Uvjeren sam da će ova saradnja na radost ljubitelja filmske umjetnosti dati značajan doprinos razvoju kulturnog i ekonomskog okruženja u BiH. Raduje me činjenica da je filmski glamur stigao i u našu regiju zahvaljujući Bingo Ljetnom kinu Tuzla.“

PR  / Otvoreno Bingo Ljetno kino Tuzla

Sarajevo Film Festival nastavlja jačati svoj status kulturnog, ekonomskog i društvenog fenomena, a ove godine još snažnije povezuje Sarajevo i Tuzlu kroz filmsku magiju.

Amra Jaganjac, direktorica Turističke zajednice grada Tuzla ovom prilikom izjavila je:

„Zadovoljstvo nam je što kroz dugogodišnju saradnju s Bingo Group realizujemo projekte koji unapređuju kvalitet života u Tuzli i promovišu naš grad kao atraktivnu turističku destinaciju. Zahvaljujući ovom partnerstvu, uspješno smo povezali Sarajevo Film Festival s našim gradom, stvarajući prekrasan ambijent Bingo Ljetnog kina Tuzla. Ovakve kulturne manifestacije dodatno obogaćuju turističku ponudu Tuzle, čineći je još poželjnijom destinacijom tokom ljetne sezone."

PR  / Otvoreno Bingo Ljetno kino Tuzla

Svjetska premijera filma „Nakon ljeta“ bosanskohercegovačkog oskarovca Danisa Tanovića otvorila je 30. Sarajevo Film Festival i oduševila tuzlansku publiku, a pozitivna energija i uzbuđenje mogli su se osjetiti u zraku.

Ulaznice za projekcije u Bingo Ljetnom kinu Tuzla mogu se kupiti u Turističko informativnom centru Tuzla - svaki dan u periodu od 16:00 do 20:30 sati, na adresi Soni trg 6, kao i online putem web stranice Sarajevo Film Festivala: www.sff.ba, na tickets.sff.ba i putem mobilne aplikacije Sarajevo Film Festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close