Večeras

Počinje SFF i u Mostaru

Film koji otvara ovogodišnji festival je "Poljubite budućnost" ("Kiss the Future") u režiji Nenada Čičina-Šaina, a čiji scenarij potpisuju Čičin-Šain i Bill Carter.
Kultura / Film TV | 11. 08. 2023. u 17:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvrti po redu Sarajevo Film Festival u Mostaru kreće večeras i trajati će do 18. kolovoza. Ovaj iznimni događaj, koji je već postao tradicija, pruža priliku da Mostarci i posjetitelji uživaju u najnovijim filmskim remek-djelima u nezaboravnom ambijentu.

Film koji otvara ovogodišnji festival je "Poljubite budućnost" ("Kiss the Future") u režiji Nenada Čičina-Šaina, a čiji scenarij potpisuju Čičin-Šain i Bill Carter. Ono što je svakako zanimljivo jeste da su producenti filma slavni holivudski glumci Matt Damon i Ben Affleck.

Riječ je o dokumentarcu čija se radnja zasniva o želji humanitarca Billa Cartera da usred opsade Sarajeva privuče pažnju svjetskih medija uz pomoć benda U2. Bend je prihvatio tu ideju i tokom ljeta 1993. godine, njihova ZOO TV turneja prenosila je intervjue s građanima Sarajeva. Nakon rata, bend U2 je 23. rujna 1997. godine održao koncert u Sarajevu.

Mostar nudi svoju nezamjenjivu ljetnu atmosferu, udobnost i opuštenost. A posjetitelje večeras na otvaranju očekuje DJ program i pokloni sponzora.

Ulaznice

Ulaznice za filmove u Mostaru su u prodaji online, putem web stranice Sarajevo Film Festivala: www.sff.ba, tickets.sff.ba i putem naše nove mobilne aplikacije. Uz online kupovinu ulaznica omogućen je niz pogodnosti.
Ulaznice se mogu kupiti svakim danom od 14 do 22 sata u Cineplexx Plazi Mostar.


29. Sarajevo Film Festival bit će održan od 11. do 18. kolovoza 2023. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close