Filmska scena postala stvarna

Prava borba na setu kultnog filma Rocky 4: Kako je Stallone završio u bolnici nakon dvoboja s Lundgrenom

Tijekom snimanja "Rocky 4" 1985. godine, Stallone i Lundgren su se borili stvarno za autentičnost scene. Stallone je završio u bolnici na osmodnevnom oporavku.
Kultura / Film TV | 19. 07. 2024. u 08:20 | M.Š. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom snimanja kultnog filma "Rocky 4" 1985. godine, Sylvester Stallone, poznat po ulozi Rockyja Balboe, predložio je Dolphu Lundgrenu, koji je glumio sovjetskog boksača Ivana Draga, da se zaista bore kako bi scena borbe izgledala što uvjerljivije.

Stallone je želio postići maksimalnu autentičnost u filmu i smatrao je da bi stvarna borba dodala intenzitet i realizam sceni. Lundgren, bivši karate prvak i stručnjak za borilačke vještine, prihvatio je izazov. Njih dvojica su ušli u ring i započeli pravi boksački meč.

Međutim, ono što je počelo kao filmska scena ubrzo se pretvorilo u ozbiljan dvoboj. Lundgren je zadavao snažne udarce, a Stallone je davao sve od sebe da se nosi s njegovim napadima. U jednom trenutku, Lundgren je pogodio Stallonea u prsni koš s takvom snagom da je Stallone završio u bolnici. Zbog teških ozljeda Stallone je morao provesti osam dana u bolnici na oporavku.

Stallone je kasnije izjavio da je udarac bio toliko snažan da mu je srce udarilo o prsnu kost, što je uzrokovalo oticanje srca. Unatoč opasnosti, Stallone je bio zadovoljan autentičnošću scene i smatrao je da je vrijedilo riskirati za takvu razinu realizma.

Ova nevjerojatna priča samo je jedan od mnogih primjera predanosti i posvećenosti glumačke ekipe i produkcije "Rocky" serijala, koji su učinili ove filmove nezaboravnim dijelom filmske povijesti.

Kopirati
Drag cursor here to close