drugi dan manifestacije

Beograđani uživali u bogatim okusima Mostara i Hercegovine

Kultura / Flash | 08. 11. 2015. u 10:21 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugog dana manifestacije 'Mostarske kiše u Savamali' zainteresirani su mogli probati dio bogate kuhinje koja potiče iz Mostara i Hercegovine, poput mesnih prerađevina, sira, peksimete, te slastica u koje spadaju kadaif i smokvara.

Osim toga upriličena je projekcija filma 'Mostar: Jučer, danas, sutra' Erola Kadića, a nakon toga održana je tribina u kojoj su sudjelovali Srđan Gavrilović, Zlatan Nefić, Ivan Lalić, Dragi Šestić i Erol Kadić. Tribina je nosila naziv 'Mostar - podijeljeni grad'.

Oko 22 sata uslijedila je 'poslastica' večeri - koncert benda Mostar sevdah reunion, za koji se tražila karta više. Stari, mladi, muškarci, djevojke, žene i djeca plesali su uz svima znane hitove ovog benda poput 'Što li mi se Radobolja muti', 'Čudna jada od Mostara grada', 'Noćas mi srce pati' i brojne druge.

Publike je bilo sa raznih strana, te su tako ovu manifestaciju popratili gosti iz Sarajeva, Mostara, Zrenjanina, Novog Sada, kao i domaćini - Beograđani. Cjelokupan program održan je u Mikser houseu, a u nedjelju slijedi druženje uz jela koja će pripremiti Elvis Zornić.

Kopirati
Drag cursor here to close