Kultura

Bogat program na 'Zeničkom proljeću'

Kultura / Flash | 16. 03. 2015. u 16:35 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Vijeća za kulturu grada Zenice prezentirali su planirani program ovogodišnje, dvadesete Međunarodne kulturne manifestacije "Zeničko proljeće 2015.", koja će biti održana od 20. ožujka do 12. travnja.

Tijekom održavanja ovogodišnjeg Proljeća planirano je izvođenje 36 programa, koji će početi svečanim koncertom Kamernog simfonijskog orkestra i mještovitog zbora, a završit će tradicionalnim "Aprilskim likovnim salonom" i koncertom "Zeničke partiture".

''Ovogodišnje Proljeće ima tematski prilaz, a to je 'sjećanje i zaborav'. Slijedom tematske odrednice željeli smo da veći dio programa ima tu vremensku crtu, s kojom je ova sredina živjela. Ovaj koncept kreće koncertom Retromanija, koji je planiran za 21. ožujka, i vjerujemo da ćemo i drugim programima, koji imaju ovu temu, vratiti naša sjećanja i spriječiti da nešto ode u zaborav'', kazao je Zijad Softić, pomoćnik gradonačelnika Zenice.

Od planiranih programa izdvajaju se "Poetski maraton", koji će obilježiti stvaralaštvo Živodraga Živkovića, izložba fotografija "Zenica nekad i sad", promocija publikacije "Vodič kroz likovnu zbirku" i Graditeljska baština u Zenici, filmski omaž istaknutom dokumentaristi Mithatu Mitketu Mutapčiću, pod nazivom "Okom i duhom", te nastupi kazališta iz Tuzle, Sarajeva, Kragujevca, Mostara, Osijeka i Zenice.

Kopirati
Drag cursor here to close