ALU Široki Brijeg

Eko-Etno kolonija 2014. održana u Širokom Brijegu

Kultura / Flash | 10. 12. 2014. u 13:17 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji nevladine udruge EKO-ZH, udruge za zaštitu okoliša i kulturno povijesnog naslijeđa održana je peta po redu likovna kolonija u Širokom Brijegu pod nazivom Eko-Etno kolonija 2014.

Kolonija se odvijala u periodu od 4. do 7. prosinca 2014. u Širokom Brijegu na vrelu Borak te u kompleksu duhanske stanice. Iznjedrila je više od 30-tak slika s motivima ekološkog, etno prizvuka te pejzažnih prikaza.

Projekt je osim osnovnog cilja, buđenje ekološke svijesti i očuvanje tradicije u etnološkoj mitologiji, imao za cilj i interakciju studenata s različitih akademija u BiH i šire. Osim likovnog dijela, projekt je obuhvaćao i posjet Akademiji likovnih umjetnosti Široki Brijeg.

Sudjelovalo je ukupno 20 sudionika kolonije, a voditeljica ovogodišnje kolonije je studentica treće godine ALU Široki Brijeg Kristina Livančić.

Ove godine na likovnoj koloniji su sudjelovali studenti sa Akademije likovnih umjetnosti Trebinje, Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo, Akademije likovnih umjetnosti Banja Luka, Akademije likovnih umjetnosti Beograd, Univerziteta Džemal Bijedić Mostar, nastavnički odjel, smjer likovna umjetnost, Škola primjenjene umjetnosti i dizajna Osijek te Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg. Početkom 2015. je u planu izložba sa prigodnim katalogom likovnih radova a održala bi se u prostorima koje koriste udruge mladih u duhanskoj stanici u Širokom Brijegu.

Likovna kolonija ove godine je postigla uspjeh, oplemenivši grad sa još jednim kulturnim događajem, potičući na razmišljanje o zaštiti okoliša i kulturnog blaga. Iako je ovo po redu peta likovna kolonija nadamo se, da će i dogodine Široki Brijeg ugostiti studente s raznih akademija i odisati likovnošću prožetom eko problematikom te etno motivima.

Kopirati
Drag cursor here to close