Festival zatvoren

eMTeeM 1974: Nagrade na 18. Festivalu dječjeg teatra BiH

Kultura / Flash | 10. 05. 2015. u 08:09 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu  je razgovorom o predstavama za okruglim stolom i priopćenjem odluke stružnog žirija i dječjeg žirija publike u Bosanskom kulturnom centru u Gračanici završen 18. Festival dječjeg teatra BiH.

Ovo dvodnevno stvaralačko druženje djece pokazalo je visok nivo teatarske umjetnosti koja se stvara u brojnim školama, teatrima i drugim oblicima rada s djecom. Usprkos svim ekonomskim nedaćama festival je održan i polučio dobre rezultate. Po prvi put na festivalu su pored dječjih grupa iz BiH nastupili i gosti iz inozemstva. Ovaj put bila je to dječja grupa iz Hrvatske.

Na kraju festivala Stručni žiri, koji je radio u sastavu:, Mirela Trepanić, redateljica Mehmed Nurikić, profesor i Nedžad Peljto, direktor BKC Gračanica donio je slijedeću odluku i dodijelio

– Nagradu za scenski govor ansamblu predstave 'Mali princ' JU OŠ 'Sveti Franjo' Tuzla,
– Nagradu za ansambl igru predstavi 'Ježeva kućica', Osnovne škole 'Čengić Vila', Sarajevo,
– Nagradu za primjenu novih teatarskih formi u dječjem teatru – predstavi 'Alisa' Dječjeg studija Mostarskog teatra mladih 1974,
– Nagradu za interakciju sa publikom predstavi 'Bajka o čarobnom sviraču' Sedme osnovne škole' Blažuj, Ilidža,
– Nagradu za kostimografiju, predstavi 'Zaigrane igračke', Amaterskog kazališta 'Radoholičari' Dvor , Hrvatska,
– Nagradu za poruku predstave, predstavi 'Čuvari planete zemlje' JU Osnovna škola 'Brijesnica' Brijesnica Velika,

Dječji žiri koji je radio u sastavu: Lejla Vražalica, Lejla Okanović i Adnan Kapetanović odlučio je Nagradu dječjeg žirija za predstavu u cjelini dodijeliti predstavama 'Ah, ta lektira' KUD 'Adem Alić' i OŠ 'Hasan Kikić' iz Gračanice i 'Mali princ', JU OŠ 'Sveti Franjo' Tuzla. U Obrazloženju su naveli:

''Ono što se nama svidjelo kod predstave 'Ah, ta lektira' je to što je humoristična, vedra, živa. Glumci su bili usklađeni, opušteni, razigrani. A kod predstave 'Mali princ' nam se svidjela scena, muzika, kostimi i to što su glumci doživjeli svoje uloge na pravi način''. S toga, ove dvije predstave, po mišljenju dječjeg žirija su najbolje predstave u cjelini na 18. Festivalu dječjeg teatra BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close