2. prosinca

Godišnja smotra 'Anale crteža BiH' ponovno u Mostaru

Kultura / Flash | 28. 11. 2016. u 12:50 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvaranje izložbe '18. anale crteža BiH Mostar Grand Prix 2016' bit će upriličeno u Centru za kulturu Mostar 2. prosinca u 18 sati. Na izložbi koja je natjecateljskog karaktera, predstavit će se četrdesetak likovnih umjetnika iz cijele BiH s ukupno 90 radova.

Uz tradicionalnu olovku, tuš i ugljen, ljubitelji likovne umjetnosti moći će vidjeti i crteže od papira, radove nastale kompjuterskom obradom, kombiniranom tehnikom i slično.

Kao razlog što se tradicionalna godišnja smotra 'Anale crteža BiH' nije održala i prošle godine, direktor Centra za kulturu Mostar Senad Suljić na današnjoj konferenciji za novinare naveo je probleme financijske prirode.

"Ova jedinstvena izložba u BiH, koja je od 1998. godine u sklopu mostarskoga ljetnoga festivala okupljala oko 40-ak najznačajnijih bh. autora i stotine ljubitelja crteža, kao izražaja u likovnoj umjetnosti, prošle godine nije održana u Mostaru jer njezini tvorci, Grad Mostar, odnosno Centar za kulturu i Udruženje likovnih umjetnika BiH, nisu ispunjavali osnovne uvjete za njezino održavanje", kazao je Suljić.

Inače, na natječaju, koji je trajao od 31. listopada do 14. studenoga ove godine prijavilo se više od stotinu likovnih umjetnika iz cijele BiH.

Stručni žiri, kojeg čini akademski kipar Stjepo Gavrić, bh. grafičar Avdo Žiga, mr. slikarstva Boris Hodak, akademski slikar Emir Osmić i akademski grafičar Denis Čakara, odabrat će najbolje radove u dvije kategorije: klasični crtež i eksperimentalni crtež.

Kopirati
Drag cursor here to close