OKC Abrašević

Javna rasprava u Mostaru: "Za antifašizam 21. stoljeća"

Događajem će moderirati Damir Arsenijević (Front slobode) i Boris Filipić (OKC Abrašević).
Kultura / Flash | 05. 06. 2024. u 15:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna istraživačka grupa za autoritarizam i protustrategije (IRGAC) održat će u subotu, 8. lipnja u OKC Abrašević javnu raspravu "Za antifašizam 21. stoljeća" te će predstaviti svoju najnoviju knjigu "Beyond Molotovs – A Visual Handbook of Anti-Authoritarian Strategies", međunarodne grupe autora koju prati i istoimena izložba.

Program će početi u 18 sati u dvorištu OKC Abrašević, a gosti su Sagorika Singha (Indija), Firoozeh Farvardin (Iran), Sara Cufré (Argentina), Andrea Dip (Brazil), Börries Nehe (Njemačka), najavili su iz OKC Abrašević.

Događajem će moderirati Damir Arsenijević (Front slobode) i Boris Filipić (OKC Abrašević).

Program se odvija na engleskom jeziku, a ulaz je slobodan.

Organizatori su naveli kako IRGAC želi razgovarati o izazovima koje današnji trenutak postavlja pred anti-autoritarne borbe, kao o i njihovom potencijalu. Namjera je, kako se navodi, ispitivati i potencijalnost antifašizma kao političke artikulacije, te raspravljati o tome kako graditi široke antifašističke saveze.

"IRGAC (International Research Group on Authoritarianism and Counter-Strategies) je grupa od preko 20 znanstvenika-aktivista iz zemalja globalnog juga okupljena s ciljem kombiniranja dubinskih analiza nacionalnih, regionalnih i lokalnih procesa s globalnom perspektivom koja priznaje i promatra univerzalne manifestacije autoritarnog kapitalizma i univerzalističkih procesa koji se odvijaju s onu stranu 'rastuće plime' autoritarizma", pojasnili su iz Abraševića.

Također, predlažu internacionalističku perspektivu na lokalne i regionalne protu-strategije, perspektivu koja u diskusijama o alternativnim putevima i konkretnim popularnim strategijama otpora, kampanjama i inicijativama, propituje njihov potencijal da utabaju put ka internacionalističkim emancipatornim transformativnim strategijama, zaključeno je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close