Međunarodni susret klapa

Klapska pjesma osmi put zaplovila Trebižatom kod Čapljine

Kultura / Flash | 22. 08. 2015. u 07:03 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trebižat je u petak ugostio osmi međunarodni susret klapa, koji je oduševio više stotina okupljenih na otvorenom platou Doma kulture u Trbižatu.

Na ovogodišnjem međunarodnom susretu klapa u Trebižatu posjetitelje iz cijele BiH i Republike Hrvatske pjesmom su zabavljali ženska klapa „Lira“ iz Trebižata, ženska klapa „Diva“ iz Širokog Brijega, muška klapa „Zvizdan“ iz Posušja, mješovita klapa „Signum“ iz Čapljine, ženska klapa „Alata“ iz Podgorice, muška klapa „Trebižat“ iz Trebižata, a kao poseban gost večeri muška klapa „Contra“ iz Splita.

Klapa „Contra“ oduševila je publiku, koja je u dva navrata vraćala izvođače na pozornicu, a posebno su oduševili pjesmom Arsena Dedića ''Tamo da putujem''.

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti HKUD-a ''Seljačka sloga'' koje ove godine proslavlja 90. godišnjicu postojanja i rada. Do sada su održani konceret Tedija Spalata i sekcija društva, međunarodni susret puhačkih orkestara, pjesnička večer u sjećanje na Vladimira Pavlovića...

Organizator ove manifestacije je HKUD "Seljačka sloga" iz Trebižata, a pokrovitelj je predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i Ured načelnika općine Čapljina, Vijeće ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close