Široki Brijeg

Kočerin: Održana večer folklora ''Kočerinom kolo igra, a pisma se ori''

Kultura / Flash | 28. 06. 2015. u 12:16 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji HKUD-a ''Kočerin'', u sklopu tradicionalne manifestacije ''Dani Kočerina 2015." i u povodu svetih Petra i Pavla zaštitnika župe Kočerin održana je tradicionalna Večer folklora pod nazivom ''Kočerinom kolo igra, a pisma se ori".

Večer folklora su otvorili najmlađi članovi HKUD-a ''Kočerin'' spletom hercegovačkih plesova, potom su zajednički nastupili članovi HKUD-a ''Kočerin'' i HKUD-a ''Đeram'' iz Čajkovaca.

Na samom početku programa nazočne je pozdravio voditelj HKUD-a ''Kočerin'' Marinko Mikulić - Mako koji se zahvalio sponzorima i svima koji su pomogli da se organizira Večer folklora.

Nazočne su prigodnim riječima pozdravili župnik fra Mario Knezović, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, a večeri folklora nazočio je i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić, te nekoliko stotina Kočerinjana i njihovih gostiju.

Na ovoj Večeri folklora, koja se održava petu godinu zaredom, osim domaćina HKUD-a ''Kočerin'' i HKUD-a ''Đeram'' Čajkovci (RH) nastupila su kulturno-umjetnička društva ''Napredak'' Bugojno, ''Blaćani'' Biograci, ''Jare'', ''Ganga'', ''Gradnići'' i Dream tim Babe.

U zabavnom dijelu programa nastupio je poznati etno glazbenik Zdenko Damjanović. Program je vodio novinar Radio postaje Široki Brijeg Marinko Karačić.

Program manifestacije "Dani Kočerina 2015." nastavlja se u nedjelju na igralištu škole na Kočerinu polufinalnim utakmicama 37. Petrovdanskog malonogometnog turnira.

Kopirati
Drag cursor here to close