Tomislavgrad

Misnim slavljem završeni Dani sv. Nikole Tavelića

Kultura / Flash | 10. 07. 2016. u 14:21 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanom procesijom tomislavgradskim ulicama, s kipom sv. Nikole Tavelića i misnim slavljem ispred spomen bazilike u Tomislavgradu, proslavljen je središnji dio manifestacije "Dani sv. Nikole Tavelića".

Misno slavlje, na kojem su sudjelovali brojni svećenici, časne sestre, kulturno- umjetnička društava, te Hajdučka družina "Mijat Tomić", koji su i nosili kip, predvodio je biskup dubravački msgr. Mate Uzini.

On je u nadahnutoj propovijedi govorio o poštivanju bližnjeg svoga kao simbolu kršćanske vjere koju je na ovozemaljskom životu posebno isticao upravo proslavljeni prvi hrvatski svetac Nikola Tavelić.

Prigodne riječi zahvale na kraju misnog slavlja, na kojem su također nazočili i predstavnici svih razina vlasti, te uzvanici tomislavgradske ali i susjednih općina, uputio je župnik fra Velimir Bogovac.

Nakon misnog slavlja u poslijepodnevnim satima uslijedilo je Narodno veselje i kulturno-zabavni program tijekom kojeg su nastupila domaća kulturno-umjetnička društava i ženski tamburaški sastav "Mejaši".

Kopirati
Drag cursor here to close