Program

Mostar: 50 godina od izgradnje Partizanskog spomenika

Kultura / Flash | 22. 09. 2015. u 13:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu, 23. rujna 2015. godine u Centru za kulturu u Mostaru sa početkom u 11,00 sati Omladinski studio Mostarskog teatra mladih 1974 će u sklopu obilježavanja 50 godina od otvaranja Partizanskog spomenika u Mostaru izvesti predstavu "Maslinova grana".

Predstava koja govori o životu u podijeljenim zajednicama i koja nedvosmisleno detektira uzroke i posljedice tih podjela je upozorenje mladih da ne žele živjeti u takvom društvu. Predstava istovremeno ukazuje što mladi žele i čemu streme.

Oni su jasno opredijeljeni za antifašizam i njihovo igranje ovim povodom treba promatrati i iz tog ugla. Vjeruju da će se publika odazvati ovom pozivu i tako ukazati na opredjeljenje najvećeg dijela građana Mostara.

Pedeset godina od otvaranja Partizanskog spomen groblja u Mostaru obilježit će se u srijedu, 23.9. u Centru za kulturu i u subotu, 26.9. polaganjem cvijeća na Partizanskom spomeniku.

Program Obilježavanja 50. godišnjice od otvaranja Partizanskog spomen groblja u Mostaru:
srijeda, 23. rujan 2015. u 11 sati, Centar za kulturu
- Referat o značaju Partizanskog spomen groblja
- Pozorišna predstava Teatra mladih "Maslinova grana"

subota, 26. rujan 2015. u 11 sati
Polaganje cvijeća na Partizanskom spomeniku.

Prijevoz je osiguran u 10 sati sa Tekije, sa stajanjima: Šarića džamija, park Alekse Šantića, Pozorište, Musala i Partizanski spomenik.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close