Spremnici vremena

Mostarcima predstavljena izložba zagrebačke fotografkinje

Kultura / Flash | 18. 11. 2014. u 21:07 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U galeriji HD HS Kosača u utorak navečer otvorena je izložba pod nazivom 'Spremnici vremena' autorice Ane Šesto iz Zagreba. Njena izložba je prvi u nizu programa koji su organizirani u sklopu tjedna kulture.

Ciklus fotografija Ane Šesto prikazuju odbačene bačve, odnosno industrijski materijal tipičan za takvo društvo, a kojega je autorica nazvala 'Spremnici vremena'.

Fotografije svojom jedinstvenom poetikom pokazuju tvrdu i realnu zbilju zapaženu i snimljenu u detalju. Inače, Šesto je 1986. rođena u Zagrebu. Fotografkinja je, novinarka i voditeljica kulturnog kluba 'O'grada'. Realizirala je dvadesetak naslovnica za hrvatske književnike i fotografirala 18 predstava kao službeni fotograf kazališta 'Mala scena'.

Do sada je imala 15 samostalnih i oko 30 grupnih izložbi, a Mostar joj je, kako je kazala, prvi grad u inozemstvu u kojem izlaže. Nakon otvaranja izložbe održan je mini koncert pijaniste Ivana Pernickog.

Tjedan kulture u Kosači nastavlja se 20. studenog kada će se dogoditi promocija knjige o bendu Bijelo dugme, a koju je napisao Dušan Vesić. Promocija će se održati u četvrtak od 19 sati u Kosači.

22. studenog glumice Minka Muftić i Belma Košutić sudjelovat će u urnebesnoj predstavi 'Cosa nostra'. Izvedba predstave počinje u 20 sati.

Ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se kupiti na info pultu u Kosači, ili pak u uredu Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru. Za studente i umirovljenike ulaznice će koštati 5 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close