stand-up komedija

Mostarsko-Sarajevski StandUp okršaj

Kultura / Flash | 06. 04. 2015. u 08:40 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon jednomjesečnog serijala od četiri tematske predstave Pedje Bajovića te specijalnog gostovanja sandžačkog komičara Alena Turkovića, sezona večeri stand-up komedije ponedjeljkom se nastavlja u prostoru jazz cluba Monument u Šrosmajerovoj 3 u Sarajevu.
U sljedeća četiri tjedna uslijedit će isto toliko komičarskih dueta stendapera iz različitih dijelova BiH.

Prvi među jednakima su Marko Puljiz iz Sarajeva i Omer Hodžić iz Mostara u srazu koji je neformalno nazvan "Alipašino polje vs. Donja Mahala".

Marko Puljiz je dijete iz radničkog kvarta, skromnog socijalističkog odgoja svojim halal-humorom bez psovki pokušava stand up-om zaraditi pa da u poratnoj BiH kupi sebi garsonijeru. Na putu mu stoje prepreke u vidu iste te poratne BiH, humora bez psovki, a fali mu i štela! Dođite i procijenite ima li šanse za uspjeh u svom naumu ili mu se smiješi sudbina bauštelca u Njemačkoj...

Omera Hodžića ne zanima šta je bilo, i ne zna šta će biti jer živi - sada. Prije nego što je postao stand-up komičar, bio je socijalno retardiran - toliko da se činilo da ni u komunizmu ne bi imao drugove. To se nije puno promijenilo, ali sada mu se bar ljudi smiju kada u društvu priča svoje lude istine, jer misle da se šali. Ni to nije pomoglo da se riješi svojih frustracija, ali o tome će pričati kada se popne na pozornicu.

Sve predstave stand-up komedije počinju u 21.30 sat, a cijena ulaznica je 5KM. 

Travanjski program stand-up komedije ponedjeljkom:

06.04. Marko Puljiz (Sarajevo) & Omer Hodžić (Mostar)
13.04. Hazim Mujčinović (Tuzla) & Adi Fejzić (Mostar)
20.04. Navid Bulbulija & Dino Ćatović
27.04. Igor Iggy Drljo & Irenej Irac Čule (Mostar)
Kopirati
Drag cursor here to close