Nova diplomatska misija

Nadbiskup Petar Rajič novi nuncij u Angoli i Svetom Tomi i Principu

Kultura / Flash | 15. 06. 2015. u 11:29 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vatikanski diplomat Petar Rajič, koji je od 2010. godine rezidentni predstavnik Svete Stolice u Kuvajtu, danas je imenovan na novu diplomatsku misiju, za nuncija u afričkim državama Angola i Sveti Toma i Princip.

Nadbiskup Rajič rođen je u Torontu, u obitelji podrijetlom iz Hercegovine. U diplomatsku službu Svete Stolice stupio je 1993., i djelovao u nuncijaturama u Iranu i Litvi, te potom radio u Državnom tajništvu u Vatikanu. Krajem 2009. godine imenovan je naslovnim nadbiskupom Sarsenteruma (drevne biskupije, čije je sjedište bilo na području Hercegovine) i apostolskim nuncijem. Za biskupa ga je u mostarskoj katedrali zaredio vatikanski državni tajnik, kardinal Tarcisio Bertone.

U diplomatskoj službi, od 2010. godine Rajič je predstavljao Svetu Stolicu kao nuncij u Kuvajtu, Bahreinu, Jemenu, Kataru i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, te apostolski delegat na Arapskom poluotoku. Tiskovni ured Svete Stolice objavio je 15. lipnja da je imenovan u novu diplomatsku misiju kao nuncij u zapadnoafričkoj državi Angola, te atlantskoj otočnoj državi Sveti Toma i Princip. Obje države su bivše portugalske kolonije.

Kopirati
Drag cursor here to close