Buto ples/Vatra/Zvuk...

Performans slobodnih umjetnika iz Mostara i Berlina u klubu Aleksa

Kultura / Flash | 07. 04. 2015. u 17:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Internacionalni Mostar World Music Art Festival ovogodišnje izdanje započet će intermedijalnim performansom 'Space. Shift. Rising/ The universe in the palm of our hand'.

Grupa slobodnih umjetnika iz Mostara i Berlina prepoznala se i započela umjetnički eksperiment potaknuvši zanimanje publiku već prvim performansom Lovevolution.
Njihovo putovanje kroz trodimenzijalni kreativni prostor ove godine usidrit će se na nezavisnoj kulturnoj sceni Cluba Aleksa u Mostaru.

U petak, 10.04. u 20h mostarskoj publici predstavit će se proširena umjetnička razmjena, ulazeći u proces eksperimentalnog istraživanja kroz preplitanje različitih umjetničkih formi – Buto plesa, glazbe i poezije, donoseći osjetljive slojeve zvuka, pokreta, prostora i vremena, kako stvarnog tako i zamišljenog.

Sudionice ovog umjetničkog performansa su Anna Barth (Buto ples), Claudia Risch (bas klarinet, flauta), Dj Marina Mimoza (zvuk), Sanja Majetić (ples sa vatrom) i Ivana Vezilić (poezija).
„Buto- suvremeni japanski ples, mješavina elemenata tradicionalne igre i pantomime sam po sebi je interesantan jer izražava emocije, stanja i strasti, a u sinergiji sa „vatrenim“ plesom, poezijom, zvukom i glazbom sigurno je događaj koji ne treba propustiti, kao što se ne propušta ni prilika za dobrim putovanjem.“, kazala je Aleksandra Savić direktorica Mostar World Music Art Festivala.

“ U tijeku su pripreme za petak, gošće iz Berlina su stigle u Mostar, donijele su odličnu energiju, a posebno zadovoljstvo je gledati naše „snage“ njhov entuzijazam, volju i odgovornost.“, dodaje Savić.
Performans su podržali Veleposlanstvo Savezne Republike Njemačke u Sarajevu i Club Aleksa u Mostaru. Ulaz na događaj je slobodan.

Kopirati
Drag cursor here to close