Lightning Boy Studio

Pogledajte kratki animirani film o prijateljstvu koji je osvojio svijet

Kultura / Flash | 17. 06. 2015. u 07:09 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Film Le Gouffre (Ponor) koji traje osam minuta dvije godine su stvarali Carl Beauchemin, Thomas Chrétien i David Forest iz studija Lightning Boy u Montrealu. 

Animirani film priča o dvojici putnika koji su naišli na veliki kanjon i odlučuju izgraditi klimavi viseći most kako bi prešli na drugu stranu.

Završen u veljači 2015. godine, projekt je najprije stekao pozornost zbog velikog uspjeha svoje Kickstarter kampanje, koja je omogućila financiranje filma i post-produkciju.

Mnogi su bili impresionirani strašću i odlučnosti malog tima trojice animatora i bez problema su skupili i premašili zacrtani iznos, piše portal Svejed.com.

Le Gouffre je do sada prikazan na više od 40 festivala diljem svijeta, a osvojio je i šest nagrada, od kojih tri za “najbolji animirani kratki film”.

Lightning Boy Studio je nastao 2012. godine iz zajedničke strasti za pripovijedanjem velikih priča. Trojica utemeljitelja srela su se 2009. u školi animacije i od onda sanjaju o radu na vlastitim projektima.

Le Gouffre je prvi rezultat njhove suradnje. Sljedeće bi htjeli snimiti dugometražni animirani film i potraga za partnerima i inestitorima koji bi im se pridružili u novoj avanturi vjerojatno neće dugo trajati.

Le Gouffre from Lightning Boy Studio on Vimeo.


Kopirati
Drag cursor here to close