Umjetnik

Prodaju se Hitlerova slika i potpisi

Kultura / Flash | 24. 03. 2015. u 10:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mrtva priroda jednog od najpoznatijih negativaca u svjetskoj povijesti ide na aukciju po početnoj cijeni od 30.000 dolara.

Mrtva priroda s potpisom Adolfa Hitlera ponudit će se na aukciji u Los Angelesu ovog tjedna, objavila je u ponedjeljak kalifornijska aukcijska kuća.

Akvarel koji predstavlja buket narančastog, crvenog i ružičastog cvijeća u vazi od plave keramike naslikao je Hitler 1912., kad je imao dvadesetak godina.

Aukcija koju vodi firma Nate D. Sander počela je na internetu s cijenom od 30.000 dolara.

Mladi Hitler pokušavao se probiti kao slikar nastanivši se u Beču. Židovski trgovac umjetninama Samuel Morgenstern koji je vjerovao u njegov talent čak je prodao nekoliko njegovih slika bogatim židovskim mušterijama 1911.

Nakon dolaska na vlast, Hitler je dao zaplijeniti slike i zatvoriti Morgensternovu galeriju a njega je deportirao u geto u Lodzu gdje je umro 1943., po podacima aukcijske kuće, prenosi Hina.

Na aukciji će se naći i potpisani primjerak 'Mein Kampfa' početne cijene od 35.000 dolara te policijski dokument, kojeg je potpisao Hitler početne cijene od 20 tisuća dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close