tradicija i kultura

Refugee Week u Londonu posvećen genocidu u Srebrenici

Kultura / Flash | 29. 06. 2015. u 07:34 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Londonske općine Hammersmith i Fulham niz godina u posljednjem tjednu lipnja organiziraju tradicionalnu kulturnu manifestaciju Refugee Week na kojoj manjinske organizacije predstavljaju tradiciju i kulturu zemlje iz koje potiču.

Kada je u pitanju bosanskohercegovačko prezentiranje, ovogodišnja manifestacija protekla je u znaku obilježavanja dva desetljeća od genocida u Srebrenici.

''Svake godine u lipnju se organizira Izbjeglički tjedan Velikoj Britaniji, ove godine je Bosanskohercegovački savjetodavni centar - London (Brent) prezentirao obilježavanje 20 godina od genocida u Srebrenici. Prikazan je dokumentarni film "Srebrenica memorial" autora Leslieje Woodheada o događajima u ovoj zaštićenoj UN zoni, također smo prisutnima dijelili prigodne materijale te usmeno pojašnjavali detalje o genocidu'', kazao je predsjednik Bosanskohercegovačkog savjetodavnog centra London (Brent) Zaim Pašić.

Nevezano za ovaj događaj, londonske općine Hammersmith i Fulham 8. srpnja organiziraju obilježavanje 20 godina genocida u Srebrenici, prenosi BHDINFODESK.

Kopirati
Drag cursor here to close