Novi Travnik

Sljedeći tjedan Napretkovo kulturno ljeto 'iNOVIraj'

Prvog dana, 22. kolovoza na povijesnoj lokaciji, nekropoli stećaka Maculje održat će se likovna radionica za djecu pod nazivom "Igrom boja do prijateljstva" koju će voditi magistrica likovne umjetnosti Ema Livančić.
Kultura / Flash | 17. 08. 2024. u 17:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treću godinu zaredom Napretkova novotravnička podružnica organizira Napretkovo kulturno ljeto iNOVIraj, a trodnevna kulturna manifestacija ove godine odžat će se od 22. do 24. kolovoza na tri različite lokacije u Novom Travniku.

Prvog dana, 22. kolovoza na povijesnoj lokaciji, nekropoli stećaka Maculje održat će se likovna radionica za djecu pod nazivom "Igrom boja do prijateljstva" koju će voditi magistrica likovne umjetnosti Ema Livančić. Stručno predavanje o povijesti i značaju lokacije održat će profesor povijesti Velimir Bugarin.

Izložba radova s ove radionice bit će postavljena trećeg dana manifestacije u Domu kulture u Novom Travniku.

Foto: PR / Sljedeći tjedan Napretkovo kulturno ljeto iNOVIraj

U petak, 23. kolovoza na Trgu Drinskih mučenica u 20 sati bit će održan koncert jazz glazbe na kojem će nastupiti Napretkov jazz kvartet Birdland iz Ljubuškog. Ovaj već afirmirani jazz kvartet nastupao je u više gradova širom Bosne i Hercegovine, a u Novom Travniku gostuje prvi put, što je rezultat suradnje Napretkovih podružnica iz Ljubuškog i Novog Travnika.

Treće večeri, 24. kolovoza u 19 sati u Domu kulture održat će se lutkarska predstava za djecu koja nosi naziv "Tko umije njemu dvije" koju će izvesti glumci Lutkarskog kazališta iz Mostara koji imaju priliku drugu godinu zaredom obradovati mališane Novog Travnika na programu Napretkovog kulturnog ljeta.

Ulaz na sve programe manifestacije je slobodan, poručili su iz Napretkove podružnice Novi Travnik.

Kopirati
Drag cursor here to close