'Fenix Art'

Snima se film o stećcima

Kultura / Flash | 10. 05. 2015. u 18:36 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Asocijacija za vizualne umjetnosti ''Fenix Art'' iz Banja Luke nositelj je projekta o srednjovjekovnim nadgrobnim spomenicima, stećcima, u okviru projekta ''Dijalog za budućnost'', koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Projekt obuhvaća predprodukciju, produkciju i postprodukciju dokumentarno- animiranog filma o stećcima.

''U tijeku je faza predprodukcije koja treba završiti se u mjesecu lipnju. Projektom se potiče razvoj produkcije animiranog filma, a film bi trebalo da biti prikazan na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Banjoj Luci. Lokacije na kojima će se snimati su područja velikih nekropola: Stolac, Jablanica, Konjic, Sarajevo i Kupres, priopćeno je iz ''Fenix Arta''.

Na osnovu zajedničke inicijative Predsjedništva BiH i generalnog tajnika Ujedinjenih nacija (UN), kao i prepoznate potrebe za stvaranjem prostora za dijalog i promociju suživota u BiH, tim UN-a u BiH pod vodstvom rezidentnog koordinatora UN-a i u suradnji sa Predsjedništvom BiH je razvio projekt pod nazivom ''Dijalog za budućnost: promocija suživota i različitosti u BiH'' kojeg zajednički provode UNESCO, UNICEF i UNDP.

Projekt ''Dijalog za budućnost'' se financira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

Od ukupno 334 prijavljena projektna prijedloga izabrano je 40 koji su podržani.

Od 117 projekata iz kulture, 16 je odobreno za financiranje.

Kopirati
Drag cursor here to close