Replika

Stranci obnavljaju rodnu kuću Branka Ćopića

Kultura / Flash | 11. 04. 2017. u 07:24 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik općine Krupa na Uni Mladen Kljajić očekuje da će ove godine biti urađeno 4,5 kilometara putova i da će uskoro početi gradnja rodne kuće književnika Branka Ćopića u Hašanima. Kljajić je rekao Srni da je ranije pripremljena potrebna dokumentacija u vezi sa projektom izgradnje replike Ćopićeve rodne kuće.

"Očekujemo da će Vlada Azerbejdžana potvrditi projekt i da će radovi početi uskoro. Sa Zavičajnim društvom 'Branko Ćopić' radit ćemo na prepravkama 'mlina djeda Triše' adekvatnim materijalom, da bi taj projekt bio završen kako je prvobitno bilo planirano", rekao je Kljajić.

On je naveo da je ova općina za podršku poljoprivrednoj proizvodnji kod resornog ministarstva kandidirala projekte za četiri puta, ukupne dužine 4,5 kilometara.

"Sudjelovanje općine i građana iznosi 20 posto i nadamo se da će do kraja godine neki od ponuđenih projekata biti realizirani", naveo je Kljajić.

Prema njegovim riječima, proračun ove općine je skromnih 800.000 KM, a dugovanja iz prethodnog perioda za sada oko 900.000 KM.

Oćtina je, kako kaže Kljajić, u sudskim sporovima sa više podizvođača koji su ranije bili angažirani na projektima u ovoj općini.

Kopirati
Drag cursor here to close