od 13. do 20. srpnja

Sve je spremno za 44. teatarski festival BiH 'Fedra'

Kultura / Flash | 12. 07. 2016. u 13:54 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve je spremno za 44. teatarski festival BiH "Fedra", koji će biti održan u Bugojnu od 13. do 20. srpnja. Ovo je potvrđeno na današnjoj press-konferenciji koja je, tim povodom, održana u tome gradu.

O značaju i sadržajima najstarijeg amaterskog teatarskog festivala u BiH govorili su PR Festivala Amar Ferizović, direktor Festivala Vahid Duraković, načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić i urednik festivalskog biltena Nedžad Milanović.

''U proteklih deset godina obnovili smo Festival i on sada ima brend u Bugojnu, ali i regiji. Na osnovu iskustava s drugih festivala, možemo biti ponosni na naš festival, jer je, sigurno, najkvalitetniji u kategoriji amaterskih festivala'', kazao je Duraković.

Shodno odluci selektora Festivala Vojislava Vujanovića, ljubitelji kazališne umjetnosti u Bugojnu moći će pogledati sedam predstava u natjecateljskom dijelu programa, te dvije u pratećem programu.

Predviđena je, također, izložba grafika Petra Waldega i Virgilija Nevjestića, koja će prethoditi sutrašnjem otvaranju Festivala, nakon čega će članovi Teatra "Total" iz Visokog odigrati predstavu "Hasanaginica".

U natjecateljskom dijelu programa, publici će se predstaviti i HKUD "Didak Gradnić" s predstavom "Učiteljice", Teatar "Fedra" iz Bugojna odigrat će predstavu "Đavolja posla", a Gradsko pozorište "Jazavac" Banja Luka predstavu "Magareće godine".

Gradsko pozorište iz Gradiške izvest će predstavu "Ženski razgovori", Banjalučko studentsko pozorište predstavu "Prljavi veš", dok će članovi Gradskog pozorišta Trebinje odigrati predstavu "Ministarka".

Kopirati
Drag cursor here to close