Busovača

Tradicionalna priredba i koncert u duhu Božića

Kultura / Flash | 18. 12. 2015. u 08:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prigodom predstojećeg blagdana Božića, 16. prosinca 2015. godine, u Busovači je održana Božićna tradicionalna priredba Srednje škole „Busovača“ i koncert „U susret Božiću“ Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca, područni odjel u Busovači.

Srednja škola „Busovača“ obilježila je božićne blagdane prigodnom Božićnom priredbom u kojoj su učenici istaknuli prave vrijednosti Božića kroz igrokaz, poeziju i pjesme, u nadi da će u svima probuditi bozićni duh solidarnosti, dijeljenja i međusobnog poštivanja.

Nakon priredbe, održan je i tradicionalni koncert "U susret Božiću“ u crkvi sv. Ante Padovanskog u Busovači, koji je organizirala Osnovna glazbena škola Jakova Gotovca, područni odjel u Busovači. Posjetitelji su imali prigodu uživati u prigodnim božićnim pjesmama i skladbama, u izvedbi profesora i učenika Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca.

Na kraju koncerta, nazočnima se obratio župnik fra Dominko Batinić koji je je zahvalio nastavnicima i učenicima na uloženom trudu i lijepom pjevanju kojim su uljepšali predblagdansko božićno vrijeme.
Voditeljica OGŠ Jakova Gotovca Davorka Dujmušić zahvalila se predstavnicima federalne, kantonalne, općinske vlasti i svima drugima na dolasku i potpori radu nastavnika i učenika OGŠ, te posebne riječi zahvale uputila župniku fra Dominku Batiniću na omogućavanju da se koncert održi u župnoj crkvi.

Obzirom da je vrijeme Božića vrijeme darivanja i pomaganja , koncert „U susret Božiću“ bio je humanitarnog karaktera, a sav prihod prikupljen na koncertu, nastavnici i učenici OGŠ Jakova Gotovca darovat će Kruhu sv. Ante za pomoć onima kojima je to najpotrebnije, i na taj način im uljepšati božićno vrijeme.

Kopirati
Drag cursor here to close