40 dana za život

U Međugorju prikazan film ''40''

Kultura / Flash | 24. 10. 2015. u 12:48 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Međugorju je 22. listopada u 20 sati pred više od 300 pobornika pro-life pokreta iz Hercegovine, kao i nekoliko skupina međugorskih hodočasnika engleskog govornog područja, održana premijera dokumentarnog filma "40", napravljenog kao sjećanje na 40 godina od legalizacije pobačaja u Sjedinjenim Američkim Državama, 1973.godine.

Film prikazuje pogled na stvarnost iz dva kuta, onog koji zagovara prava žena i onog koji zagovara prava na život, kao i o stalnom medijskom pritisku i različitim podmetanjima koja su uvijek usmjerena da se sakrije prava istina o tome što je život i kako bi ga trebalo braniti. Iako je dokumentarac usko vezan uz američku stvarnost, vrijedno ga je pogledati jer se mnogi problemi nalaze i u našem društvu u kojem je pobačaj legalan od 1977.godine. 

Svakako je motivirajući za sve sudionike inicijative "40 dana za život", jer pokazuje kako je ova borba doista zahtjevna, ali ujedno i ohrabrujuća, uzme li se u obzir i mali napredak koji je dosad načinjen na svjetskoj razini u smislu osvješćivanja lokalnih zajednica i mijenjanja zakona i propisa koji su protiv života.

Sljedeće prikazivanje će biti u Mostaru, u kripti crkve sv. Petra i Pavla, 27.listopada u 18.30 sati, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close