ljepote BiH

U mostarskom Centru za kulturu izložba „Bosna – moja ljubav, impresija, inspiracija…

Kultura / Flash | 20. 04. 2015. u 06:51 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Galeriji mostarskog Centra za kulturu u petak, 24. travnja 2015. godine u 19:30 sati bit će upriličeno otvaranje 14. samostalne izložbe slikarice Dr. Suvade Borić-Šaćiragić iz Sarajeva pod nazivom „Bosna – moja ljubav, impresija, inspiracija…“.

Autorica će se mostarskoj publici predstaviti slikama, rađenih tehnikom ulja na platnu. Radovi su nastali u posljednje dvije godine, a inspirirani su ljepotama Bosne i Hercegovine.

Dr. Suvada Borić-Šaćiragić kaže da ne bi mogla zamisliti život bez slikanja, mirisa boja i prirode u kojoj nalazi svu svoju inspiraciju i veliku ljubav. Govoreći o nazivu izložbe istakla je da je njena ljubav prema Bosni i Hercegovini inspirirala je da naslika najljepša platna.

Evo nekih mišljenja o njenim slikarskim radovima sa ranijih izložbi: „Autorica nam svojim radovima nudi svijet lijepoga i da vjerujemo u istinu da je lijepo još živo u ovom svijetu i da mu možemo vjerovati“ (Vojislav Vujanović, likovni kritičar) „Svaka izložena slika je umjetničko djelo, ali i velika lekcija o jedinstvu i suprotnosti svijeta koji nas okružuje“ (akademik Sulejman Redžić) „Umjetnica je našla idealan spoj i inspiraciju u ekologiji koja je predmet istraživanja u njenoj doktorskoj disertaciji i nadahnutim impresijama prirodnih atrakcija i ljepote Bosne i Hercegovine koje su trajno ostale na njenim platnima“ (prof. dr. Tomislav Išek).

Kopirati
Drag cursor here to close