Kulturni događaji

U Trebinju započeo inderdisciplinarni festival ''Dani malih stvari 2016.''

Kultura / Flash | 13. 10. 2016. u 07:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Desetom izložbom Foto-kino kluba ''Trebinje'' sinoć je u ovom gradu započeo interdisciplinarni festival ''Dani malih stvari 2016.''.

Svoje radove u kolor i crno-bijeloj tehnici predstavilo je 18 autora, članova kluba, a najbolji su dobili nagrade. Izložene su 72 fotografije, a selektor izložbe bio je Dragan Prole, majstor fotografije iz Banja Luke.

U kategoriji kolor fotografije prvo mjesto osvojio je Dušan Vuković za fotografiju „Kasna jesen u komšiluku“, druga nagrada je pripala Predragu Mucoviću za fotografiju „Život“, dok je treća nagrada otišla u ruke Jovanu Vidakoviću za fotografiju „Red 2“. Pohvalu u ovoj kategoriji dobio je Radovan Dangubić za fotografiju „Obrok“.

Prvu nagradu u kategoriji crno-bijele fotografije dobio je Marko Drakulić za fotografiju „Prosvjetljenje“, druga nagrada je pripala Siniši Stanišiću za fotografiju „Obećanje“, dok je treća nagrada dodijeljena Radoju Elezu za fotografiju „Brko“. Pohvalu u ovoj kategoriji dobio je Nermin Smajić za fotografiju „Gondola“.

Nakon izložbe, posjetitelji su mogli uživati u predstavi ”Play Strindberg” Fakulteta umjetnosti iz Prištine sa privremenim sjedištem u Zvečanu. Predstava

”Play strindberg” govori o braku, problemima u toj zajednici, te razlozima zbog kojih brak kao institucija, usprkos problemima, opstaje. Na sceni se predstavilo troje glumaca i osam glazbenika. U središtu priče je bračni par, propalih karijera, neostvarenih života, nesređenog socijalnog statusa…

U pet festivalskih dana publici u Trebinju predstavit će se kazališne skupine iz Zvečana, Beograda i Bugojna, a posjetitelji će imati priliku pogledati i projekciju nagrađenih filmova sa festivala animiranog filma iz Neuma.

Kopirati
Drag cursor here to close