Projekt iz BiH

Usvojena Deklaracija kandidature projekta Ars Aevi za Nobelovu nagradu za mir

Kultura / Flash | 17. 03. 2016. u 21:01 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnivaču i koordinatoru razvoja Projekta Ars Aevi Enveru Hadžiomerspahiću danas je uručen zaključak s posljednje sjednice, na kojoj su vijećnici Općinskog vijeća Novo Sarajevo, na inicijativu predsjedavajućeg Igora Gavrića, jednoglasno usvojili Deklaraciju kandidature Projekta Ars Aevi za Nobelovu nagradu za mir.

Prema službenom zaključku, Općinsko vijeće prihvatilo je biti potpisnik Deklaracije kandidature Projekta Ars Aevi za Nobelovu nagradu za mir u 2018. godini, te je ovlastilo Gavrića, da u ime Općinskog vijeća Novo Sarajevo, pristupi potpisivanju Deklaracije.

Tijekom prethodnih šest mjeseci ostvarene su značajne faze kompleksnog procesa kandidature Projekta Ars Aevi za Nobelovu nagradu, a u siječnju su, pod vodstvom predsjedavajućeg Nedžada Ajnadžića, Deklaraciju jednoglasno usvojili i članovi Općinskog vijeća Centar Sarajevo, priopćeno je iz Direktorata Ars Aevi.

Ars Aevi je projekt mira koji nadilazi sve rasne, religijske i nacionalne razlike i podjele. Formiran u prvoj godini opsade Sarajeva, ovaj projekt povezuje najveće umjetnike današnjice koji od tada svoja djela poklanjaju Bosni i Hercegovini.

Ars Aevi je među najznačajnijim dugoročnim razvojnim projektima u kulturi, kreator pozitivnog ugleda Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close